Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Τι φωτιστικό να βάλω στην κουζίνα; 5 χρήσιμα tips

H κουζίνα είναι για όλους μας ένας χώρος συγκέντρωσης και αναμνήσεων.

Στην κουζίνα θα μαγειρέψουμε για τους αγαπημένους μας, θα τσιμπήσουμε κάτι στα γρήγορα, θα γελάσουμε, θα διαβάσουμε τα μαθήματα της εβδομάδας με τα παιδιά μας, και φυσικά θα κοντοσταθούμε για τις κρυφές βραδινές λιγούρες!

Με τον σωστό φωτισμό και τα κατάλληλα φωτιστικά σε κάθε σημείο μπορούμε να δημιουργήσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα, να διαχωρίσουμε την κουζίνα από το υπόλοιπο σπίτι και να αναδείξουμε τα διακοσμητικά της στοιχεία.

Παρακάτω σου προτείνουμε έξυπνες λύσεις για να απογειώσεις την εμφάνισή της.

Αν η κουζίνα σου είναι μικρή, μια πρακτική λύση είναι να επιλέξεις για την οροφή σου ένα κομψό φωτιστικό που δεν προεξέχει πολύ.

Σε ό,τι αφορά το σχήμα, τα στρόγγυλα φωτιστικά οροφής ενδείκνυνται για μικρότερους χώρους ενώ σε μεγαλύτερους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τετράγωνα.

Με τον σωστό τόνο φωτισμού, η κουζίνα σου θα δείχνει μεγαλύτερη και πιο φιλόξενη!

Τα κρεμαστά φωτιστικά κάθε είδους αποτελούν διαχρονική επιλογή για οποιοδήποτε χώρο.

Σε ό,τι αφορά τη κουζίνα, η τοποθέτηση τους σε σειρά έχει κυριαρχήσει σαν τάση και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους!

Άλλωστε αυτή είναι μια συχνή επιλογή πολλών διακοσμητών για να αναδείξουν τον πάγκο της νησίδας, να δώσουν ύψος και να δημιουργήσουν διακοσμητικό φωτισμό.

Tip: Μην διστάσεις να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά σχέδια ή χρώματα φωτιστικών από την ίδια σειρά.

Ποιος είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος να δώσεις βάθος και στυλ στη κουζίνα σου;

Τοποθετώντας μια λεντοταινία κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας σου και περιμετρικά της νησίδας προσθέτεις μια ακόμη πηγή φωτισμού.

Με αυτόν τον τρόπο εισάγεις μια επιπλέον διάσταση. Τα πλεονεκτήματα των λαμπτήρων LED όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενο άρθρο μας, είναι πολλά.

Προσοχή! Φρόντισε οι ταινίες LED που θα επιλέξεις να φέρουν την ειδική αδιαβροχοποίηση IP για να αποφύγεις τυχόν ατύχημα με υγρά στον πάγκο ή το πάτωμα. 

Τι σημαίνει η προστασία IP;

Τα γυάλινα φωτιστικά θα προσθέσουν κομψότητα στη κουζίνα σου με ό,τι στοιχεία κι αν συνδυαστούν.

Δίνουν επίσης την ιδέα ενός μεγαλύτερου χώρου καθώς επιτρέπουν στο μάτι να δει και πίσω από αυτό. Τόλμησε να διαλέξεις έντονα διάφανα χρώματα και διαφορετικές υφές.

Απέφυγε όμως να τα τοποθετήσεις πολύ κοντά στην εστία μαγειρικής καθώς η θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει τη σύσταση τους.

Μεταμεσονύκτιες επιδρομές στο ψυγείο!

Μεταξύ μας δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε! Η ένοχη συνήθεια όλων μας είναι οι νυχτερινές λιγούρες και η ικανοποίηση τους.

Τοποθέτησε ένα μικρό φωτιστικό πάγκου για να μην χρειάζεται να κοντοστέκεσαι με τις ώρες στην πόρτα του ψυγείου. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα κρυώσεις και πως θα κάψεις επιπλέον ρεύμα!

Με τις παραπάνω συμβουλές και την βοήθεια εξειδικευμένου ηλεκτρολόγου, θα επιλέξεις το σωστό τόνο για κάθε γωνιά.

Θυμήσου η κουζίνα καλό είναι να διαθέτει έντονο φωτισμό αλλά όχι ενοχλητικό. Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, φρόντισε ο φωτισμός να είναι χρηστικός και λειτουργικός για κάθε ανάγκη που μπορί να προκύψει μέσα στην ημέρα.