Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Φωτιστικά

lightning-yellow

Τα φωτιστικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας και της λειτουργικότητας του χώρου. Ο φωτισμός είναι η τέχνη που συνδυάζει την αισθητική με την πρακτικότητα. Ας δούμε πώς μπορείς να διαμορφώσεις την τέλεια διακόσμηση επιλέγοντας τα κατάλληλα φωτιστικά!

Φωτιστικά και διακόσμηση

Η σχέση μεταξύ φωτισμού και διακόσμησης είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία ενός αρμονικού περιβάλλοντος. Τα φωτιστικά διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα, αναδεικνύουν αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και μπορούν ακόμα και να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Κρεμαστά φωτιστικά, πλαφονιέρες, φωτιστικά σπότ, ταινίες LED και πολλά άλλα κάνουν τις επιλογές αμέτρητες! Το κλειδί είναι να επιλέξεις το φωτιστικό που συμπληρώνει τη διακόσμηση του χώρου σου με τον καλύτερο τρόπο.

fististika-spot-epitoixa
fwristiko-saloni

Τι φωτιστικό να βάλω στο σαλόνι;

Το σαλόνι είναι η καρδιά κάθε σπιτιού. Γι’ αυτό το λόγο η διαμόρφωση του φωτισμού με τα κατάλληλα φωτιστικά σαλονιού είναι πολύ σημαντική. Για φωτισμό περιβάλλοντος: Χρησιμοποίησε φωτιστικά οροφής ή κρεμαστά φωτιστικά που παράγουν γενικό φωτισμό.

Για φωτισμό έμφασης
: Επισήμανε έργα τέχνης ή κάδρα με απλίκες τοίχου ή σποτ. Για φωτισμό εργασίας: Τοποθέτησε φωτιστικά δαπέδου ή πορτατίφ κοντά στο γραφείο ή σε χώρους του σαλονιού που διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο.

Rectangle 971 copy 13

Τι φωτιστικό να βάλω στην κουζίνα;

Η κουζίνα απαιτεί συνδυασμό περιβάλλοντος και φωτισμού εργασίας: Φωτιστικά οροφής: Χρησιμοποίησε χωνευτά σποτ οροφής ή κρεμαστά φωτιστικά για γενικό φωτισμό. Φωτιστικά πάγκου κουζίνας: Απαραίτητα για κάθε εργασία στην κουζίνα καθώς σου επιτρέπουν να κόβεις, να ανακατέβεις και να εκτελείς τις δημιουργίες σου άνετα. Κρεμαστά φωτιστικά: Τοποθέτησέ τα πάνω από τη νησίδα της κουζίνας ή την τραπεζαρία για επιπλέον στυλ και φωτισμό.

Τι φωτιστικό να επιλέξω;

Όταν επιλέγεις φωτιστικά, λάβε υπόψη τον σκοπό, το μέγεθος του χώρου και τη διακόσμησή του. Ας δούμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές: 

  • Φωτιστικά δαπέδου: Προσθέτουν λάμψη και διαμορφώνουν με μοναδικό τρόπο το περιβάλλον στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα.

  • Φωτιστικά σαλονιού: Το σαλόνι είναι το κάστρο του σπιτιού σου και χρειάζεσαι τον τέλειο φωτισμό για να αναδείξεις το βασίλειό σου! Παίξε με χρώματα και σχήματα για να δώσεις στο σαλόνι σου εμφάνιση που θα ξεχωρίσει.

  • Κρεμαστά φωτιστικά: Τα κρεμαστά φωτιστικά αποτελούν την τελευταία τάση στον κεντρικό φωτισμό των χώρων. 
fdfdf (1)
fwtistika-5

Πειραματίσου με τα φωτιστικά

Συνδύασε διαφορετικές πηγές φωτός σε διαφορετικά σημεία για να δημιουργήσεις την αίσθηση βάθους. Αυτή η πρακτική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο.

  • Χρησιμοποίησε διακόπτες dimmer για να αλλάξεις πανεύκολα τη διάθεση και την ατμόσφαιρα στο χώρο.

  • Θερμοκρασία φωτός: Πειραματίσου με διαφορετικές θερμοκρασίες χρώματος για να βρεις αυτή που σε εκφράζει και λειτουργεί καλύτερα για το χώρο σου.

  • Έξυπνος φωτισμός: Χρησιμοποίησε έξυπνες λάμπες που μπορείς να ελέγξεις από το τηλέφωνό σου. Αυτό σου δίνει πλήρη ελευθερία προσαρμοστικότητας από την άνεση του καναπέ σου!
lightning-yellow

Φωτιστικά εσωτερικού χώρου

Τα φωτιστικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας και της λειτουργικότητας του χώρου. Ο φωτισμός είναι η τέχνη που συνδυάζει την αισθητική με την πρακτικότητα. Ας δούμε πώς μπορείς να διαμορφώσεις την τέλεια διακόσμηση επιλέγοντας τα κατάλληλα φωτιστικά!