Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Τι φωτιστικό να βάλω στο σαλόνι μου;

Τι φωτιστικό να βάλω στο σαλόνι μου;

Για πολλούς το σαλόνι θεωρείται ο “κόμβος” ενός σπιτιού. Για άλλους, η καρδιά του. 

Ένα όμως είναι σίγουρο. Σε κάθε σπίτι, το σαλόνι είναι ο χώρος που χρησιμοποιείται για χαλάρωση, ψυχαγωγία, εργασία, συζήτηση, παιχνίδι με την οικογένεια ή με φίλους, και πολλά άλλα.

Επομένως ο σωστός και όμορφος φωτισμός του, είναι απαραίτητος για να καλύψει όλες τις παραπάνω ανάγκες, όπως επίσης και για να ανεβάσει τη διάθεσή μας, να προάγει την παραγωγικότητα και να δημιουργήσει τη σωστή ατμόσφαιρα.

Παρακάτω θα αναφέρουμε φωτιστικά, που θα αναβαθμίσουν την αισθητική αλλά και το φωτισμό του σαλονιού σας!

Τα φωτιστικά οροφής τοποθετούνται στο ταβάνι, και αποτελούν κατάλληλη επιλογή για γενικό – κύριο φωτισμό. Είναι ιδανικά για χολ, υπνοδωμάτια, γραφεία και σκάλες. Σε μεγάλους χώρους τοποθετούνται με απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους.

Tip: Τα φωτιστικά οροφής είναι ιδανικά για μικρούς χώρους, ή χώρους με χαμηλή οροφή, καθώς δεν καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο, και επιπλέον, λόγω του λιτού σχεδιασμού που συνήθως έχουν, τείνουν να “ανοίγουν” το χώρο.

Τα κρεμαστά φωτιστικά τοποθετούνται επίσης στο ταβάνι, με τη διαφορά όμως ότι οι λαμπτήρες βρίσκονται πολύ πιο χαμηλά από το σημείο εφαρμογής του φωτιστικού. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε τραπεζαρίες, μεγάλες εισόδους, ή σαλόνια.

Tip: Επιλέξτε ασύμμετρο κρεμαστό φωτιστικό, και δώστε έναν εντυπωσιακό και μοντέρνο τόνο στο χώρο σας!

Εάν έχετε μια αγαπημένη γωνία στο σαλόνι σας, τα φωτιστικά δαπέδου μπορούν προσφέρουν ατμοσφαιρικό και όμορφο φωτισμό περιβάλλοντος και εργασίας. Συνήθως παράγουν πιο ήπιο και χαμηλό φως καθώς αποτελούν δευτερεύουσα πηγή φωτισμού.

Tip: Τα φωτιστικά δαπέδου δείχνουν πολύ ωραία σε γωνίες, δίπλα σε μία πολυθρόνα ή ένα μεγάλο έπιπλο.

Τα επίτοιχα φωτιστικά ή απλίκες, ανάλογα με το είδος τους, μπορούν να αποτελέσουν πηγή κύριου φωτισμού, ή δευτερεύοντος. Αποτελούν μια πολύ καλή λύση είτε για μεγάλο, είτε για μικρό χώρο, καθώς “γεμίζουν” ατμοσφαιρικά το δωμάτιο.

Tip: Μπορείτε να τοποθετήσετε τα επίτοιχα φωτιστικά, πάνω από τον καναπέ η την πολυθρόνα, έτσι ώστε να έχετε ένα ζεστό φως καθώς διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο.

Ο φωτισμός με ταινίες LED είναι μια επιλογή που ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν για το σαλόνι τους. Είναι ιδανικές ως πηγή κρυφού φωτισμού, ενώ τοποθετούνται πανεύκολα σε κάθε επιφάνεια και παίρνουν οποιοδήποτε σχήμα.

Tip: Επιλέξτε τη θερμοκρασία φωτός της λεντοταινίας, ανάλογα με το ύφος και την ατμόσφαιρα που θέλετε να διαμορφώσετε.

Τα φωτιστικά σποτ μπορούν να να τοποθετηθούν είτε μεμονωμένα, είτε πολλά μαζί σε ράγα, και είναι μια καλή επιλογή, αν θέλετε να φωτίσετε συγκεκριμένα σημεία του καθιστικού σας όπως έναν πίνακα, μια βιτρίνα ή ένα έπιπλο.

Tip: Τα “σποτάκια” συνδυάζονται πολύ όμορφα με τα φωτιστικά δαπέδου, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένα ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.

Ένας χώρος, δεν αρκεί να έχει απλά επαρκή φωτισμό έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε.

Πρέπει να έχει τον κατάλληλο συνδυασμό φωτιστικών, στα σωστά σημεία, έτσι ώστε να αναδειχθούν όλες οι γωνίες του, και να αποκτήσει χαρακτήρα και ύφος.

Στο anastasiadi.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε όλα τα είδη φωτιστικών για το σαλόνι ή οποιοδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού σας. Το ταξίδι της διαμόρφωσης του χώρου σας, μόλις ξεκίνησε!