Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Τι φωτιστικό να βάλω στο παιδικό δωμάτιο;

Τι φωτιστικό να βάλω στο παιδικό δωμάτιο;

Τα παιδικά φωτιστικά, πέρα από τη πρακτική χρησιμότητά τους, μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά ένα χώρο αναδεικνύοντας όλες τις γωνιές του, και δίνοντάς του “χρώμα” και ύφος.

Ειδικότερα, όταν αναφερόμαστε σε παιδικό ή βρεφικό δωμάτιο, ο φωτισμός είναι ένα από τα κύρια συστατικά για ένα χαρούμενο και ήρεμο χώρο.

 Κατ’ επέκταση λοιπόν, ένα ήρεμο και χαρούμενο περιβάλλον μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχει στη ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού.

Το ερώτημα που έχουν πολλοί γονείς όταν σχεδιάζουν το παιδικό δωμάτιο, είναι το τι φωτιστικά να επιλέξουν. Στην αγορά υπάρχουν τόσα πολλά είδη παιδικών φωτιστικών που συχνά προκαλείται σύγχυση κατά την επιλογή.

Η ομάδα του anastasiadi.gr έχει ξεχωρίσει ορισμένες επιλογές που θα κάνουν το δωμάτιο του παιδιού σας να μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι!

Δείτε όλα τα παιδικά φωτιστικά.

Φωτιστικό οροφής

Η κύρια πηγή φωτός ενός δωματίου θα πρέπει να προέρχεται από την οροφή.

φωτιστικά οροφής αφενός επιτρέπουν τη πλήρη διάχυση του φωτός στο δωμάτιο, και αφετέρου συμπληρώνουν με όμορφο τρόπο την υπόλοιπη διακόσμηση.

Για το παιδικό δωμάτιο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κλασικά φωτιστικά οροφής, με χάρτινο αμπαζούρ, με αναπαραστάσεις, ζωγραφιές ή σχήματα σε διάφορα χρώματα και σχέδια, που θα δώσουν χαρούμενες νότες στο χώρο του παιδιού σας!

Επίτοιχο

Τα επίτοιχα φωτιστικά, είτε πρόκειται για απλίκες, είτε για spot, μπορούν να προσθέσουν με διακριτικό τρόπο, έναν όμορφο και “γλυκό” περιφερειακό φωτισμό.

Μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από το κρεβάτι, δίπλα στο γραφείο ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του παιδικού δωματίου θέλετε να φωτιστεί.

Ως επιλογές, θα προτείναμε επίτοιχα φωτιστικά με ζωγραφιές ή ζωάκια, σε χρωματισμούς και σχέδια που ταιριάζουν με τα υπόλοιπα στοιχεία του δωματίου.

Επίτοιχο φωτιστικό/ραφάκι

Μια πολύ όμορφη “υποκατηγορία” των επίτοιχων φωτιστικών, είναι τα επίτοιχα φωτιστικά με ραφάκι.

Τα φωτιστικά αυτά, πέρα από όμορφες προσθήκες στο παιδικό δωμάτιο, έχουν και πρακτική αξία, καθώς πάνω μπορούν να τοποθετηθούν  βιβλία, λούτρινα, παιχνίδια κ.α.

Φωτιστικό κομοδίνου

Είναι το φωτιστικό που βρίσκεται δίπλα στο κρεβατάκι του παιδιού, και είναι το τελευταίο που θα σβήσει πριν κοιμηθεί, ή αφότου έχετε διαβάσει ένα παραμύθι.

 Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να είναι όμορφο, και ταυτόχρονα να παράγει χαλαρωτικό φωτισμό.

Μπορείτε να το συνδυάσετε  με το αντίστοιχο φωτιστικό οροφής ή να επιλέξετε ένα εξ’ ολοκλήρου διαφορετικό σχέδιο ανάλογα και με το υπόλοιπο δωμάτιο.

Φωτάκι νύχτας

Μπορεί να μοιάζει ασήμαντη προσθήκη μιας και δεν παράγει μεγάλη ποσότητα φωτός, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός του.

Γνωρίζουμε πως πολλά παιδιά δυσκολεύονται να εξοικειωθούν με το σκοτάδι, ή σηκώνονται μέσα στη νύχτα για τουαλέτα.

Ένα διακριτικό, μικρό, φωτιστικό θα “σπάσει” το απόλυτο σκοτάδι, δημιουργώντας το αίσθημα ασφάλειας στο παιδάκι σας.

Όποια και αν είναι η διακόσμηση και το στυλ που θέλετε να διαμορφώσετε στο παιδικό δωμάτιο, στο anastasiadi.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από φωτιστικά παντός είδους!