Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Τι φωτιστικό να βάλω στην τραπεζαρία

Τι φωτιστικό να βάλω στην τραπεζαρία; 

Η τραπεζαρία μας προσφέρει πολλά περισσότερα πέρα από ένα χώρο για γεύματα.

Είναι η καρδιά του σπιτιού όπου μαζευόμαστε με φίλους και οικογένεια, γιορτάζουμε και δημιουργούμε αναμνήσεις.
Ως εκ τούτου, η ατμόσφαιρα και η διακόσμησή της είναι πολύ σημαντική και ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Η διαμόρφωση του φωτισμού με τα κατάλληλα φωτιστικά στην τραπεζαρία, θα τη μετατρέψει από έναν καθαρά λειτουργικό χώρο σε ένα ζεστό, φιλόξενο και εντυπωσιακό περιβάλλον.

Κεντρικός Φωτισμός

Τι φωτιστικό να βάλω στην τραπεζαρία

Ο κεντρικός φωτισμός είναι ουσιαστικά η κύρια πηγή φωτός κάθε χώρου. Τα φωτιστικά οροφής τα κρεμαστά φωτιστικά και οι πλαφονιέρες οροφής είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές για αυτό το σκοπό.

Τα φωτιστικά οροφής είναι μια κλασική επιλογή για τον κεντρικό φωτισμό. Προσφέρουν μία ευρεία γκάμα επιλογών που καλύπτει είτε κλασικές, είτε μοντέρνες τραπεζαρίες. Από φωτιστικά με γυαλί ή κρύσταλλο έως φωτιστικά οροφής μίνιμαλ μεταλλικά ή ξύλινα.

Οι πλαφονιέρες οροφής είναι συνήθως χωνευτά ή ημι-χωνευτά φωτιστικά που τοποθετούνται απευθείας στην οροφή. Παρέχουν ένα ευρύ, διάχυτο φως που είναι ιδανικό για γενικό φωτισμό. Διατίθενται σε πολλά στιλ που καλύπτουν κάθε είδος διακόσμησης.

Τα κρεμαστά φωτιστικά τοποθετούνται στην οροφή και πρακτικά κρέμονται συνήθως με σχοινί, αλυσίδα ή μεταλλική ράβδο, είναι μια ευέλικτη επιλογή για κεντρικό φωτισμό.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα για εστιασμένο φως ή σε συνδυασμό για ευρύτερο φωτισμό.

 Τα κρεμαστά φωτιστικά είναι διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, υλικών και μεγεθών, καθιστώντας τα κατάλληλα για διάφορα στυλ τραπεζαρίας.

Φωτιστικά τοίχου

Τα φωτιστικά τοίχου στην τραπεζαρία εξυπηρετούν διπλή λειτουργία. Βελτιώνουν τη συνολική ατμόσφαιρα φωτισμού και αναδεικνύουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του χώρου.

Δημιουργώντας πρόσθετα στρώματα φωτός, συμβάλλουν σε έναν ισορροπημένο, καλά φωτισμένο χώρο, αποτρέποντας τη δημιουργία ανεπιθύμητων σκιών.

 Λειτουργούν επίσης ως φώτα έμφασης, κατευθύνοντας το οπτικό ενδιαφέρον στο εκάστοτε επιθυμητό σημείο.

φωτιστικά τοίχου

Φωτιστικά δαπέδου

Φωτιστικό Δαπέδου 1

Τα φωτιστικά δαπέδου, αν και δεν αποτελούν μια παραδοσιακή επιλογή για την τραπεζαρία, προσφέρουν μια μοναδική πινελιά που μπορεί να βελτιώσει τόσο την ατμόσφαιρα όσο και την αισθητική του χώρου.

Δημιουργούν μια ζεστή “αύρα” και τονίζουν συγκεκριμένα σημεία. Πέρα από την πρακτικότητά τους, τα φωτιστικά δαπέδου χρησιμεύουν επίσης ως διακοσμητικά στοιχεία που συμπληρώνουν πολύ όμορφα το συνολικό αποτέλεσμα.

Όταν επιλέγετε ένα φωτιστικό δαπέδου, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη το μέγεθός του, την κατεύθυνση, την ένταση του φωτός, και τη σχεδιαστική συμβατότητα με την διακόσμησή σας.

Κρυφός φωτισμός

Ο κρυφός φωτισμός αποτελεί σύγχρονη τάση για το φωτισμό της τραπεζαρίας.

 Διαμορφώνεται συνήθως με τη χρήση χωνευτών σποτ ή λεντοταινιας σε εσοχές, προεξοχές ή πίσω από έπιπλα, προσφέροντας ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Με τη χρήση του προστίθεται βάθος και νέα διάσταση στο χώρο. Μπορείτε να επιλέξτε smart ταινίες Led έτσι ώστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο θερμοκρασίας, χρώματος και έντασης του κρυφού φωτισμού από το κινητό σας! 

Τι φωτιστικό να βάλω στην τραπεζαρία

Αν και ο φωτισμός στην τραπεζαρία θεωρείται ότι εξυπηρετεί μόνο λειτουργικούς σκοπούς, η αλήθεια είναι ότι με την κατάλληλη επιλογή φωτιστικών μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρμονικό και αισθητικά μοναδικό αποτέλεσμα!

 Ό,τι φωτιστικό και να επιλέξετε, μη ξεχάσετε να το συνδυάσετε με λάμπες Led για μέγιστη απόδοση και οικονομία.

Στο anastasiadi.gr θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα από φωτιστικά τραπεζαρίας που καλύπτουν κάθε ανάγκη και στιλ.