Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Τι φωτιστικό γραφείου να επιλέξω; Οι καλύτερες επιλογές!

Τι φωτιστικό γραφείου να επιλέξω; Οι καλύτερες επιλογές!

Ο σωστός φωτισμός γραφείου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αύξηση της συγκέντρωσης και αποδοτικότητάς μας.

Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε αναφερθεί στον γενικό φωτισμό του γραφείου, και όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει.

Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στα φωτιστικά γραφείου, μέσα από προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε ύφος και στιλ.

Τι ψάχνουμε σε ένα φωτιστικό γραφείου;

Τα φωτιστικά γραφείου διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Φυσικά σε ό,τι αφορά την εμφάνιση δεν υπάρχει σωστό και λάθος καθώς πρόκειται για προσωπική επιλογή.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που κάθε φωτιστικό γραφείου πρέπει να έχει έτσι ώστε να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευχάριστου και άνετου περιβάλλοντος εργασίας. Έτσι λοιπόν, το φωτιστικό γραφείου θα πρέπει:

  • Να έχει το κατάλληλο μέγεθος που δεν θα καταλαμβάνει πάνω από το 5-10% του συνολικού χώρου του γραφείου μας.
  • Να μπορεί να προσαρμοστεί η κατεύθυνση το φωτός έτσι ώστε να φωτίζει το σημείο του γραφείου που θέλουμε, ακόμα και αν αλλάξουμε ελαφρώς τη θέση μας.
  • Να μην τρεμοπαίζει. Πολλά φωτιστικά γραφείου έχουν την τάση να εμφανίζουν μια γρήγορη και επαναλαμβανόμενη αλλαγή φωτεινότητας η οποία χαρακτηρίζεται ως “τρεμόπαιγμμα”. Αυτό λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μία ενοχλητική συνθήκη φωτισμού που μακροπρόθεσμα μπορεί να επιφέρει αποσυγκέντρωση, μέχρι και πονοκεφάλους.

Πάμε λοιπόν τώρα να δούμε μερικές προτάσεις φωτιστικών γραφείου έτσι ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Φωτιστικά γραφείου σπαστού βραχίονα

Τα φωτιστικά σπαστού βραχίονα αποτελούν την πιο κοινή επιλογή, κυρίως λόγω της προσαρμοστικότητας του σκελετού τους.

Μπορούν να στραφούν σε οποιαδήποτε κλίση, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό όσους αλλάζουν συχνά τη θέση και στάση τους στο γραφείο (αρχιτέκτονες, σχεδιαστές κτλπ).

Φωτιστικά γραφείου Banker

Το πιο δημοφιλές σχέδιο φωτιστικού γραφείου στον κόσμο για περισσότερα από 100 χρόνια. Ο διαχρονικός και στιβαρός σχεδιασμός τους, τα καθιστά ιδανικά για ένα κλασικό γραφείο, σεκρετέρ ή χώρο ανάγνωσης.

Αναδιπλούμενα φωτιστικά γραφείου

Τα συγκεκριμένα φωτιστικά διαθέτουν ρυθμιζόμενο βραχίονα και συνήθως διακόπτες αφής.

Έχουν minimal σχεδιασμό, γεγονός που τα κάνει κατάλληλα για όσους επιδιώκουν απλότητα στο χώρο μελέτης και εργασίας τους. Μία πολύ ενδιαφέρουσα και πρακτική επιλογή αποτελούν τα αναδιπλούμενα φωτιστικά γραφείου με οθόνη.

Στην οθόνη αυτή αναγράφεται: ώρα, ημερομηνία, θερμοκρασία και λειτουργία ξυπνητηριού.

Φωτιστικά γραφείου με εύκαμπτο βραχίονα

Ο 100% εύκαμπτος βραχίονας των συγκεκριμένων φωτιστικών, τους επιτρέπει να πάρουν σχεδόν οποιαδήποτε κλήση και κατεύθυνση. Ο κλασικός και απλός σχεδιασμός τους τα καθιστά κατάλληλα για κάθε είδους γραφείο.

Φωτιστικά γραφείου άκαμπτου βραχίονα

Τα φωτιστικά αυτά μπορεί να μην διαθέτουν εύκαμπτο βραχίονα, ωστόσο ο ξεχωριστός σχεδιασμός που διαθέτουν, τους επιτρέπει να μπορούν να καλύψουν όλο το εύρος των περισσότερων γραφείων, έτσι ώστε να έχετε το φωτισμό που επιθυμείτε.

Φωτιστικά γραφείου με κλιπ / “μανταλάκι”

Τα φωτιστικά γραφείου με κλιπ, αν και είναι μικρότερα σε μέγεθος και ισχύ, επιλέγονται πολύ συχνά λόγω της πρακτικότητάς τους. Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια προεξέχει ελαφρώς. Είναι επίσης ιδανικά για τοποθέτηση σε κομοδίνο ή το κεφαλάρι του κρεβατιού.

Τι φωτιστικό γραφείου να επιλέξω; Οι καλύτερες επιλογές!

Στο anastasiadi.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε όλα τα είδη φωτιστικών γραφείου. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και την αισθητική σας!

Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε!