Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Ti-einai-ta-neoklasika-fwtistika-saloniou-Cover

Τι είναι τα νεοκλασικά φωτιστικά σαλονιού

Ο νεοκλασικός σχεδιασμός, μια αναβίωση της κλασικής αρχιτεκτονικής, φέρνει κομψότητα και διαχρονικότητα στους σύγχρονους χώρους.

Σε ό,τι αφορά τα φωτιστικά σαλονιού, τα νεοκλασικά προσφέρουν ένα
μείγμα πολυπλοκότητας και λειτουργικότητας.

Τα νεοκλασικά
φωτιστικά δεν επιτελούν μόνο λειτουργικό σκοπό,  αλλά αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης που αντικατοπτρίζουν μια πλούσια ιστορία και ένα εκλεπτυσμένο γούστο στη διακόσμηση του σπιτιού.

Πάμε λοιπόν να μάθουμε περισσότερα για τα νεοκλασικά φωτιστικά σαλονιού όπως την ιστορία τους, τα  χαρακτηριστικά τους αλλά και τρόπους επιλογής έτσι ώστε να επιλέξεις αυτό που θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το χώρο σου!

Προέλευση του Νεοκλασικού Σχεδιασμού

Το νεοκλασικό στιλ ξεκίνησε στα μέσα του 18ου αιώνα, αντλώντας έμπνευση από την κλασική τέχνη και αρχιτεκτονική της αρχαίας Ελλάδας και Ρώμης.

Αυτή η κίνηση προέκυψε ως αντίδραση ενάντια στο περίτεχνο στιλ ροκοκό, ευνοώντας την απλότητα και τη συμμετρία.

Επιρροή στο σχεδιασμό φωτιστικών

Ο νεοκλασικός σχεδιασμός επηρέασε σημαντικά τη δημιουργία φωτιστικών, συμπεριλαμβανομένων των φωτιστικών σαλονιού. Τα φωτιστικά αυτά διαθέτουν κλασικά μοτίβα και βάσεις σε σχήμα δοχείου, που αποπνέουν έναν αέρα και μεγαλοπρέπειας.

Νεοκλασικά φωτιστικά σαλονιού | Χαρακτηριστικά

Υλικά

Τα νεοκλασικά φωτιστικά είναι συνήθως κατασκευασμένα από υλικά όπως ορείχαλκος, μπρούντζος, μάρμαρο και γυαλί. Η επιλογή του υλικού παίζει καθοριστικό ρόλο στην αισθητική του φωτιστικού, με το καθένα να προσφέρει διαφορετική εμφάνιση.

Χρώμα και φινίρισμα

Η χρωματική παλέτα των νεοκλασικών φωτιστικών έχει αποχρώσεις όπως λευκό, μαύρο, χρυσό και ασημί. Αυτά τα χρώματα συμπληρώνονται συχνά με ματ, υφές ή αντικέ φινιρίσματα, ενισχύοντας την κλασική γοητεία τους.

Σχήματα

Η συμμετρία και τα γεωμετρικά σχήματα είναι χαρακτηριστικά του νεοκλασικού σχεδιασμού. Οι λάμπες σε αυτό το στιλ έχουν ισορροπημένες, αρμονικές φόρμες, με κυρίαρχες ευθείες γραμμές και κυκλικά ή σχήματα που μοιάζουν με δοχεία.

Τι είναι τα νεοκλασικά φωτιστικά σαλονιού

Νεοκλασικά φωτιστικά σαλονιού | Τύποι

Επιτραπέζια φωτιστικά

Τα νεοκλασικά επιτραπέζια φωτιστικά είναι ευέλικτα και μπορούν να τοποθετηθούν σε τραπέζια ή  κομοδίνα. Συνήθως διαθέτουν διακοσμητικές βάσεις με κλασικά μοτίβα και συνδυάζονται με αμπαζούρ.

Φωτιστικά δαπέδου

Τα νεοκλασικά φωτιστικά δαπέδου είναι ψηλά, χρησιμοποιούν περίτεχνες στήλες ή γλυπτά στοιχεία, καθιστώντας τα εστιακά σημεία για το σαλόνι.

Απλίκες τοίχου

Οι απλίκες τοίχου σε νεοκλασικό στιλ μιμούνται συχνά την εμφάνιση των κεριών. Είναι ιδανικά για να προσθέτουν ατμοσφαιρικό φωτισμό και μια πινελιά κλασικής κομψότητας στους τοίχους.

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο νεοκλασικό φωτιστικό σαλονιού

Τι είναι τα νεοκλασικά φωτιστικά σαλονιού

Εξέτασε το στιλ του χώρου

Το φωτιστικό θα πρέπει να συμπληρώνει την υπάρχουσα διακόσμηση. Για ένα δωμάτιο με νεοκλασικά στοιχεία, ένα φωτιστικό με κλασικά μοτίβα θα ήταν ιδανικό. Σε έναν πιο μοντέρνο χώρο, ένα νεοκλασικό φωτιστικό μπορεί να χρησιμεύσει ως μια ενδιαφέρουσα αντίθεση.

Μέγεθος 

Το μέγεθος του φωτιστικού πρέπει να είναι ανάλογο με το δωμάτιο και τα έπιπλα που συνοδεύει. Ένα μεγάλο, περίτεχνο φωτιστικό μπορεί να κατακλύσει έναν μικρό χώρο, ενώ ένα μικρό φωτιστικό μπορεί να χαθεί σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο.

Ανάγκες φωτισμού:

Προσδιορίστε εάν το φωτιστικό προορίζεται για φωτισμό εργασιών, όπως ανάγνωση, ή για φωτισμό περιβάλλοντος. Αυτό θα επηρεάσει την επιλογή του τύπου φωτιστικού.

Τα νεοκλασικά φωτιστικά σαλονιού είναι κάτι περισσότερο από απλές πηγές φωτός. είναι μια δήλωση κομψότητας, ιστορίας και προσωπικού στιλ.

Η επιλογή του σωστού φωτιστικού απαιτεί να ληφθούν υπόψη οι παραπάνω παράγοντες έτσι ώστε κάθε χώρο του σπιτιού να μπορεί να αναδειχθεί στο έπακρο!