Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Τι ανεμιστήρα να πάρω; 5 τύποι ανεμιστήρων

Τι ανεμιστήρα να πάρω; 5 τύποι ανεμιστήρων

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, και μαζί του πέρα από τη λιακάδα και τις βουτιές στη θάλασσα, έχει έρθει και η αφόρητη ζέστη.

Αν είστε από αυτούς που δεν αντέχουν με τίποτα τον καλοκαιρινό καύσωνα, αλλά παράλληλα η ψύξη του κλιματιστικού μπορεί να τους αρρωστήσει, τότε οι ανεμιστήρες είναι μονόδρομος για εσάς. 

Γιατί να επιλέξετε ανεμιστήρα;

• Καθαρός αέρας

Χρησιμοποιώντας ανεμιστήρα, ο αέρας δεν ξηραίνεται, ούτε ψύχεται ακραία, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες ψύξης ή άλλων παθήσεων.

Κατά τη διάρκεια της χρήσης τους, μπορείτε να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα έτσι ώστε να ανανεώνεται ο καθαρός αέρας, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά.

 Είναι ιδανικοί για ανθρώπους με ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα, ηλικιωμένους ή μικρά παιδιά, καθώς η υπέρμετρη χρήση κλιματιστικών ιδίως σε κλειστούς χώρους, μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και να δυσκολέψει την αναπνοή. 

• Θόρυβος

Οι ανεμιστήρες, ιδίως στις χαμηλές “σκάλες” παράγουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά θορύβου συγκριτικά με τα κλιματιστικά, των οποίων οι εξωτερικές αλλά πολλές φορές και οι εσωτερικές μονάδες προκαλούν ηχορύπανση.

• Εύκολη εγκατάσταση

Η εγκατάσταση ανεμιστήρων απαιτεί τις περισσότερες φορές μηδαμινή προσπάθεια. Για την εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής ή τοίχου απαιτούνται απλές, βασικές γνώσεις και καθόλου μερεμέτια. Αντιθέτως η εγκατάσταση κλιματιστικού απαιτεί, γνώσεις, χρόνο ή κόστος.

• Κόστος αγοράς

Το κόστος αγοράς ενός ανεμιστήρα, συγκριτικά με αυτό ενός κλιματιστικού, είναι εντυπωσιακά πιο μικρό.

• Κόστος συντήρησης

Το κόστος συντήρησης ενός ανεμιστήρα είναι μηδενικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο περιστασιακός καθαρισμός τους από σκόνες.

• Εξοικονόμηση ενέργειας

Ένας μέσος ανεμιστήρας σε ήπια λειτουργία καταναλώνει περίπου 25-3οw ανά ώρα. Αντιθέτως, ένα κλιματιστικό, για μία ώρα μέσης λειτουργίας καταναλώνει τουλάχιστον 800w!

• Καλύτερος ύπνος

H σταθερή κυκλοφορία – ανανέωση του αέρα και ο διακριτικός ήχος των ανεμιστήρων συγκριτικά με το κλιματιστικό, μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους με προβλήματα ύπνου, να κοιμηθούν καλύτερα το καλοκαίρι.

Τι ανεμιστήρα να πάρω; 5 τύποι ανεμιστήρων

Είδη ανεμιστήρων

Αφού αναφέραμε τα πλεονεκτήματα της χρήσης ανεμιστήρα συγκριτικά με το κλιματιστικό, πάμε να δούμε τα  κύρια είδη που κυκλοφορούν στην αγορά, και να εξετάσουμε τις ανάγκες τις οποίες καλύπτει το καθένα.

• Ανεμιστήρες οροφής

Οι ανεμιστήρες οροφής διαθέτουν έλικες που περιστρέφονται οριζόντια, και “κινούν” τον αέρα κατακόρυφα.

Τοποθετούνται στο ταβάνι, ενώ πολλά μοντέλα είναι τηλεχειριζόμενα. Για την εγκατάστασή τους χρειάζεται στερέωση στην οροφή και σύνδεση σε ηλεκτρικό ρεύμα. Ο τρόπος με τον οποίο διαχέουν τον αέρα στο χώρο δημιουργεί ένα ευχάριστο και ομοιόμορφα δροσερό περιβάλλον.

Αποτελούν μια καλή επένδυση, καθώς δεν περιορίζονται μόνο για το καλοκαίρι. Η χρήση τους το χειμώνα “κινεί” το ζεστό αέρα που παράγεται από τη θέρμανση στο χώρο, και δεν του επιτρέπει να συσσωρεύεται στην οροφή.

• Ανεμιστήρες ορθοστάτες

Είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ανεμιστήρων. Οι ανεμιστήρες ορθοστάτες, αποτελούνται από πτερύγια που στηρίζονται σε ορθοστάτη, και ρυθμίζονται σε ύψος και κλίση.

Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε χώρο, διαθέτουν πολλά επίπεδα ισχύος και ορισμένα μοντέλα είναι τηλεχειριζόμενα.

• Ανεμιστήρες τοίχου

Η εγκατάσταση των ανεμιστήρων τοίχου είναι πολύ απλή, και προτείνεται να τοποθετούνται σε σημεία που αφενός δεν θα στερούν πολύτιμο χώρο, και αφετέρου θα μπορούν να καλύψουν μεγάλο εύρος.

• Επιτραπέζιοι ανεμιστήρες

Οι επιτραπέζιοι ανεμιστήρες διαθέτουν μικρή βάση, γεγονός το οποίο επιτρέπει την τοποθέτησή τους πάνω σε μικρές επιφάνειες όπως τραπέζια, γραφεία, έπιπλα τηλεόρασης κ.α, όπως επίσης και την εύκολη μεταφορά τους από σημείο σε σημείο.

Συστήνεται να τοποθετούνται σχετικά κοντά στο σημείο το οποίο θέλετε να “δροσίσετε”, μιας και συνήθως διαθέτουν μικρότερης ισχύος μοτέρ συγκριτικά με τους υπόλοιπους τύπους.

• Ανεμιστήρες box

Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το μικρό μέγεθος, το οποίο επιτρέπει την εύκολη τοποθέτησή τους οπουδήποτε. Συνήθως χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά με το κλιματιστικό, ως μέσο επιπλέον διάχυσης του ψυχρού αέρα που παράγεται από αυτό.

Ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά, επιλέγουν ανεμιστήρες είτε ως κύρια πηγή ψύξης, είτε συμπληρωματικά με το κλιματιστικό έτσι ώστε να αυξηθεί η συνολική απόδοσή του. Η επιλογή είναι δική σας.

Στο anastasiadi.gr μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη ανεμιστήρων, στις καλύτερες τιμές!