Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Ta-kalutera-fwtistika-krevatokamaras-Cover

Τα καλύτερα φωτιστικά υπνοδωματίου

Το υπνοδωμάτιο είναι το κατεξοχήν μέρος του σπιτιού για ηρεμία και χαλάρωση, και σε αυτό, κυρίαρχο ρόλο παίζει ο φωτισμός.

Αλήθεια, ποια είναι
τα καλύτερα φωτιστικά υπνοδωματίου;

Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να αναλύσουμε το πώς πρέπει να διαμορφώνεται ο φωτισμός στο συγκεκριμένο χώρο.

Κατανοώντας τα επίπεδα φωτισμού του υπνοδωματίου

Όταν μιλάμε για το φωτισμό οποιουδήποτε χώρου, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε πως δεν αναφερόμαστε μόνο στις πηγές φωτισμού που μας επιτρέπουν να εκτελέσουμε τις απαραίτητες δραστηριότητες προσφέροντάς μας επαρκές φως.

Συμπεριλαμβάνουμε και όλους εκείνους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

Ο βασικότερος τρόπος που μπορεί να επιτευχθεί αυτό, είναι μέσω του φωτισμού σε επίπεδα. Τι εννοούμε όμως όταν αναφερόμαστε σε επίπεδα στο φωτισμό;

Τα καλύτερα φωτιστικά υπνοδωματίου

Φωτισμός περιβάλλοντος

Το βασικότερο επίπεδο φωτισμού είναι ο φωτισμός περιβάλλοντος ή αλλιώς γενικός φωτισμός.

Είναι ο φωτισμός που εξυπηρετεί τις καθημερινές μας ανάγκες σε ένα χώρο και συνήθως προέρχεται από τα φωτιστικά οροφής, κρεμαστά φωτιστικά ή από τις πλαφονιέρες οροφής.

Το φωτιστικό που θα επιλέξεις για το φωτισμό περιβάλλοντος της κρεβατοκάμαρας είναι σημαντικό να εναρμονίζεται με τη συνολική διακόσμηση και αισθητική του χώρου σε ό,τι αφορά τα χρώματα, τα υλικά και το μέγεθος.

Επίλεξε οικονομικά φωτιστικά, περίτεχνα, μοντέρνα ή κλασσικά ανάλογα με το στιλ σου.

Φωτισμός εργασίας

Ο φωτισμός εργασίας είναι απαραίτητος για δραστηριότητες που απαιτούν εστιασμένο φως, όπως το διάβασμα, το ντύσιμο ή ρουτίνα περιποίησης.

Τα πορτατίφ, τα φωτιστικά σπότ αλλά και τα φωτιστικά με περιστρεφόμενο βραχίονα είναι δημοφιλείς επιλογές, προσφέροντας κατευθυνόμενο φωτισμό ακριβώς εκεί που τον χρειάζεσαι. 

Φωτισμός έμφασης

Ο φωτισμός έμφασης χρησιμεύει για να αναδείξει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του χώρου όπως διακοσμητικά, πίνακες, γωνίες και οτιδήποτε άλλο διαθέτει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσθέτοντας βάθος και διάσταση στο χώρο.

Μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας
φωτιστικά δαπέδου, φωτιστικά σποτ ή γραμμικά φωτιστικά.

Αυτό το επίπεδο φωτισμού σχετίζεται με το να προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον και να τραβάει την προσοχή σε συγκεκριμένα σημεία του υπνοδωματίου.

Διακοσμητικός φωτισμός

Τα διακοσμητικά φωτιστικά είναι τα στολίδια της κρεβατοκάμαρας, προσφέροντας τόσο αισθητική όσο και λειτουργικό φως.

Πορτατίφ, κρεμαστά φωτιστικά ή  διακοσμητικά, που χρησιμεύσουν ως σημεία εστίασης, προσθέτοντας μια πινελιά προσωπικότητας και στιλ. 

Έξυπνος φωτισμός

Εδώ και αρκετά χρόνια ο έξυπνος φωτισμός είναι εξαιρετικά δημοφιλής και όχι τυχαία.

Σου δίνει τη δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, από το κινητό σου, να φέρεις το φωτισμό κυριολεκτικά στα μέτρα σου!

Είτε αυτό είναι η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση, η αλλαγή θερμοκρασίας, χρώματος, έντασης, και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά που δεν θα είχες με ένα σύστημα παραδοσιακού φωτισμού.

Το να βρεις του καλύτερο φωτιστικό για την κρεβατοκάμαρά σου, περιλαμβάνει έναν συνδυασμό λειτουργικότητας, στιλ και προσωπικών προτιμήσεων.

Κατανοώντας τα διαφορετικά επίπεδα φωτισμού και λαμβάνοντας υπόψη πώς κάθε φωτιστικό συμβάλλει στη συνολική ατμόσφαιρα, μπορείς να δημιουργήσεις ένα χώρο που όχι μόνο είναι όμορφος αλλά καλύπτει και τις πρακτικές ανάγκες σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *