Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Ta-kalutera-fwtistika-mpaniou-Cover

Τα καλύτερα φωτιστικά μπάνιου

Η διαμόρφωση του κατάλληλου φωτισμού σε στο μπάνιο, σημαίνει κάτι παραπάνω από την εξυπηρέτηση των λειτουργικών σκοπών. Δημιουργεί ατμόσφαιρα, ενισχύει την αισθητική και μπορεί να κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Είτε πρόκειται για την πρωινή ρουτίνα είτε για ένα χαλαρωτικό μπάνιο, η ποιότητα του φωτισμού  μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική εμπειρία.

Ας δούμε μαζί τα καλύτερα φωτιστικά μπάνιου έτσι ώστε να το αναδείξεις στο έπακρο! 

Θα δούμε οικονομικά φωτιστικά, πιο ιδιαίτερα, αλλά και κλασικά έτσι ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει 

Για μικρά μπάνια

Τα μικρά μπάνια θέτουν μοναδικές προκλήσεις όσον αφορά τον φωτισμό.

Το κλειδί εδώ είναι
να εκμεταλλευτείς στο έπακρο κάθε πτυχή του χώρου διασφαλίζοντας παράλληλα επαρκή φωτισμό.

Τα χωνευτά φωτιστικά είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς δεν καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στην οροφή.


Οι καθρέπτες μπάνιου LED κάνουν επίσης θαύματα σε μικρούς χώρους, συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα με το φωτισμό.

Παρέχουν το φωτισμό εργασίας που χρειάζεσαι για την περιποίησή σου, ενώ παράλληλα δίνουν την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. 

Για μεγάλα μπάνια

Σε μεγαλύτερα μπάνια, έχεις την πολυτέλεια να τοποθετήσεις διαφορετικούς τύπους φωτιστικών για να δημιουργήσετε μια πλούσια, δυναμική ατμόσφαιρα.

Το να συνδυάσεις φωτιστικά οροφής με άλλα φωτιστικά μπάνιου θα δημιουργήσει ένα πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα.

Αν ο χώρος σου το επιτρέπει, πρόσθεσε φωτιστικά δαπέδου ή πορτατίφ σε ράφια.

Και στην περίπτωση ενός μεγάλου μπάνιου,
οι καθρέπτες LED θα προσθέσουν ένα επιπλέον επίπεδο φωτισμού στο μπάνιο σου, ενισχύοντας τη συνολική του εμφάνιση.

Ο βασικός στόχος είναι να ισορροπήσεις τις διαφορετικές πηγές φωτός έτσι ώστε το μπάνιο να είναι ομοιόμορφα φωτισμένο, χωρίς ανεπιθύμητες σκιές.

Για μπάνια χωρίς φυσικό φως

Μια συχνή πρόκληση που αντιμετωπίζουν πολλοί, είναι το με ποιο τρόπο θα φωτίσουν ένα μπάνιο χωρίς φυσικό φως.

Τα φωτιστικά LED, με την ευελιξία που προσφέρει σε ό,τι αφορά το εύρος θερμοκρασιών, χρωμάτων και εντάσεων, μπορεί να μιμηθεί τη διαύγεια και τη ζεστασιά του φυσικού φωτός.

Προτείνουμε ένα φωτιστικό μπάνιου στην οροφή π.χ μια πλαφονιέρα με διάχυτο και απαλό φως που θα αποτελέσει την κύρια πηγή, επίτοιχα φωτιστικά δεξιά και αριστερά του καθρέφτη έτσι ώστε να καλύπτονται αφενός οι λειτουργικές ανάγκες, αλλά να εμπλουτίζεται περαιτέρω, και περιμετρικά ταινίες LED που θα προσθέσουν βάθος στο χώρο.

Πώς να κάνεις το μπάνιο σου να φαίνεται μεγαλύτερο

Ο φωτισμός αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να κάνει ένα μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Για να το πετύχεις αυτό, ακολούθησε τις εξής απλές συμβουλές:

  • Μεγιστοποιήστε το φυσικό φως: Αν έχεις τη δυνατότητα, άφησε όσο περισσότερο χώρο για φυσικό φως στο μπάνιο. Το φυσικό φως “ανοίγει” το χώρο και τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος.

  • Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα φωτιστικά: Ένα συχνό λάθος που γίνεται ιδιαίτερα σε μικρά μπάνια, είναι η τοποθέτηση μεγάλων φωτιστικών τα οποία καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος από τον ήδη μικρό διαθέσιμο χώρο. Αν θέλεις το μπάνιο σου να φαίνεται μεγαλύτερο επίλεξε χωνευτά φωτιστικά ή πλαφονιέρες οροφής.

Επίλεξε ανοιχτά χρώματα: Τα ανοιχτά χρώματα αντανακλούν καλύτερα το φως σε σχέση με τις σκούρες αποχρώσεις. Επίλεξε ανοιχτόχρωμα φωτιστικά και χρώματα στους τοίχους για να δημιουργήσεις έναν φωτεινό χώρο.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς πια για το αν θα βρεις τα καλύτερα φωτιστικά μπάνιου.

Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι να συνδυάσεις την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών σου, με την ενίσχυση της διακόσμησης.  

Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω συμβουλές φωτισμού, μπορείς να μετατρέψεις το μπάνιο σου στο χώρο του σπιτιού που θα ξεχωρίσει! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *