Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Συμβουλές για οικονομικό φωτισμό

Στην προσπάθεια να μειώσουμε τους λογαριασμούς του ρεύματος του σπιτιού μας, συχνά παραβλέπουμε το φωτισμό ο οποίος έχει σημαντικές δυνατότητες για εξοικονόμηση πόρων.

Ένα σπίτι που χρησιμοποιεί σύγχρονες λύσεις στο φωτισμό του, μπορεί να μετατρέψει αυτήν την καθημερινή ανάγκη σε μια έξυπνη ευκαιρία εξοικονόμησης!

Ας δούμε λοιπόν μερικούς πρακτικούς και καινοτόμους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων στον φωτισμό:

Συμβουλές για οικονομικό φωτισμό

Οι λαμπτήρες LED έχουν φέρει επανάσταση στην ενεργειακή απόδοση στον φωτισμό. Γιατί είναι μια σοφή επένδυση;

 

Διάρκεια ζωής: Οι λαμπτήρες LED διαρκούν σημαντικά περισσότερο από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως, συχνά έως και 25 φορές περισσότερο.

Ενεργειακή απόδοση: Καταναλώνουν τουλάχιστον 75% λιγότερη ενέργεια από τις λάμπες πυρακτώσεως, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Λιγότερη εκπομπή θερμότητας: Οι λάμπες LED δε θερμαίνονται και δεν εκπέμπουν ζέστη όπως οι λάμπες πυρακτώσεως και οι λάμπες φθορισμού μειώνοντας έτσι τις ανάγκες για ψύξη τους ζεστούς μήνες.

Έξυπνες λύσεις φωτισμού

Η ενσωμάτωση της έξυπνης τεχνολογίας στον φωτισμό του σπιτιού σας μπορεί να οδηγήσει σε εντυπωσιακή εξοικονόμηση. Πώς;

Ανιχνευτές κίνησης: Διασφαλίζουν ότι τα φώτα ανάβουν μόνο όταν η περιοχή είναι κατειλημμένη, μειώνοντας την περιττή χρήση.

Dimmers: Σου επιτρέπουν να ρυθμίζεις τη φωτεινότητα, κάτι που όχι μόνο δημιουργεί ατμόσφαιρα αλλά εξοικονομεί και ενέργεια.

Έξυπνες λάμπες: Ελέγχονται μέσω του κινητού και μεταξύ άλλων μπορούν να προγραμματιστούν να απενεργοποιούνται ή να ενεργοποιούνται εξ αποστάσεως.
Επίσης, ανα πάσα στιγμή όπου και αν βρίσκεσαι, μπορείς να βλέπεις ποια φώτα είναι ενεργοποιημένα στο σπίτι σου. 

Ηλιακά φωτιστικά: Τα ηλιακά φώτα είναι μια οικονομικά αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για φωτισμό εξωτερικού χώρου.

Απορροφούν το φως του ήλιου την ημέρα για να τροφοδοτούν με ενέργεια τα φωτιστικά τη νύχτα.

 Ιδανικά για φωτισμό κήπων, μονοπατιών και αυλών, τα ηλιακά φωτιστικά ενισχύουν την εξωτερική αισθητική ενώ προάγουν τη βιώσιμη χρήση ενέργειας.

Μεγιστοποίηση φυσικού φωτός

Η αξιοποίηση του φυσικού φωτός μπορεί να μειώσει σημαντικά την ανάγκη για τεχνητό φωτισμό:


Στρατηγική χρήση καθρεφτών: Η τοποθέτηση καθρεφτών απέναντι από τα παράθυρα μπορεί να βοηθήσει στην αντανάκλαση του φυσικού φωτός βαθύτερα στους χώρους του σπιτιού.

Παράθυρα: Χρησιμοποίησε ανοιχτόχρωμες, ημιδιαφανείς κουρτίνες έτσι ώστε να μπαίνει περισσότερο φως της ημέρας, διατηρώντας παράλληλα την ιδιωτικότητα.

Φεγγίτες: Αν διαμορφώνεις τώρα τους χώρους του σπιτιού, εξέτασε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσεις φεγγίτες στις πιο σκοτεινές περιοχές για να αυξήσεις τη διείσδυση του φωτός. 

Συμβουλές για οικονομικό φωτισμό

Συνήθειες που έχουν αποτέλεσμα

Μερικές φορές, οι πιο απλές στρατηγικές είναι και οι πιο αποτελεσματικές:

Σβήσιμο των φώτων: Κάνε συνήθεια να σβήνεις τα φώτα όταν βγαίνεις από ένα δωμάτιο.

Φωτισμός εργασίας: Αντί να φωτίζεις ολόκληρο δωμάτιο, χρησιμοποίησε συγκεκριμένα φωτιστικά για συγκεκριμένες εργασίες, όπως πορτατίφ ή φωτιστικά δαπέδου.
Τακτικός καθαρισμός: Η σκόνη στα φωτιστικά και τις λάμπες μπορεί να μειώσει την απόδοση του φωτισμού, γι’ αυτό κράτησέ τα καθαρά.

H εξοικονόμηση χρημάτων στον φωτισμό περιλαμβάνει ένα μείγμα σύγχρονης τεχνολογίας, αποτελεσματικών συνηθειών και έξυπνης χρήσης των φυσικών πόρων. Η μετάβαση στον φωτισμό LED και η υιοθέτηση έξυπνων λύσεων φωτισμού προσφέρουν άμεση και εντυπωσιακή εξοικονόμηση.

Ταυτόχρονα, η βελτιστοποίηση του φυσικού φωτός, η υιοθέτηση αποτελεσματικών συνηθειών χρήσης και η τακτική επανεκτίμηση της στρατηγικής φωτισμού μπορούν να διατηρήσουν μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη.

 Εφαρμόζοντας τα παραπάνω, όχι μόνο θα δείτε μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά θα συμβάλλετε θετικά στη φροντίδα του περιβάλλοντος!