Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Πόσο ρεύμα καίνε οι συσκευές του σπιτιού ανά ώρα;

Πόσο ρεύμα καίνε οι συσκευές του σπιτιού ανά ώρα;

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, και όπως είναι φυσικό, όσο αυξάνονται οι ενεργειακές ανάγκες κάθε νοικοκυριού, αυξάνεται δυστυχώς και ο λογαριασμός του ρεύματος.

Γι΄αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ποια είναι η κατανάλωση ανά συσκευή έτσι ώστε να εντοπίσετε τις ενεργοβόρες συσκευές. 

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα αναφερθούμε στις βασικές οικιακές συσκευές, εξετάζοντας την κατανάλωσή τους ανά ώρα χρήσης.

Πόσο ρεύμα καίνε οι συσκευές του σπιτιού ανά ώρα;

Πόσο ρεύμα καίει το κλιματιστικό;

Για πολλά σπίτια το κλιματιστικό αποτελεί κύρια πηγή θέρμανσης. Είναι μια συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ρεύματος, αυτό εξαρτάται κυρίως από την τεχνολογία και την παλαιότητα της συσκευής. Σε γενικές γραμμές, ένα κλιματιστικό 1000W καταναλώνει περίπου 0.15€ την ώρα.

Πόσο ρεύμα καίει ο φούρνος;

Η χρήση του φούρνου αν και αποτελεί κύρια μέθοδο μαγειρέματος για πολλά νοικοκυριά, ως συσκευή είναι δυστυχώς μία από τις πιο ενεργοβόρες.

Είναι χαρακτηριστικό πως για μία ώρα χρήσης του (φούρνος με ισχύ 3000W) η κατανάλωση ρεύματος αγγίζει σχεδόν το μισό ευρώ! (0.48€ ανά ώρα).

Πόσο ρεύμα καίει ο θερμοσίφωνας;

Στη κορυφή της λίστας με τις οικιακές συσκευές που “καίνε” το περισσότερο ρεύμα βρίσκεται ο θερμοσίφωνας.

Τα σπίτια που βασίζονται αποκλειστικά στη χρήση του, μπορεί να ξοδεύουν περισσότερα και από 0.71€ ανά ώρα χρήσης (για θερμοσίφωνα 4500W).

Πόσο ρεύμα καίει η σόμπα αλογόνου / χαλαζία;

Οι σόμπες χαλαζία αποτελούν έναν αποτελεσματικό εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης. Μία σόμπα αλογόνου ή χαλαζία (1200W) καταναλώνει περίπου 0.19€ την ώρα. 

Φυσικά όσο αυξάνεται η ισχύς της σόμπας, τόσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωσή της. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις η θέρμανση που προσφέρουν είναι αρκετά αποδοτική.

Πόσο ρεύμα καίει το ψυγείο;

Το ψυγείο είναι μία ηλεκτρική συσκευή που αναγκαστικά λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Η κατανάλωσή της εξαρτάται κυρίως από την ενεργειακή κλάση.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές αποτελεί μία συσκευή μη ενεργοβόρα. Ένα ψυγείο με ισχύ 90W καταναλώνει περίπου 0.014€ / ώρα.

Πόσο ρεύμα καίει το στεγνωτήριο;

Ειδικά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, το στεγνωτήριο ρούχων αποτελεί “σωτήρια” συσκευή.

Ωστόσο η κατανάλωσή της εξαρτάται από την ισχύ και το επιλεγμένο πρόγραμμα στεγνώματος. Γενικά ένα μέσο στεγνωτήριο καταναλώνει περίπου 0.36€ την ώρα.

Πόσο ρεύμα καίει η τηλεόραση;

Για πολλά σπίτια, η τηλεόραση είναι η κύρια συσκευή ψυχαγωγίας αλλά και ενημέρωσης. Είτε λοιπόν πρόκειται για ταινίες, gaming ή ειδήσεις, η τηλεόραση βρίσκεται σε λειτουργία για πολλές ώρες ημερησίως.

Ωστόσο είναι μία από τις συσκευές που δεν έχουν υψηλή κατανάλωση. Αυτή ανέρχεται περίπου στα 0.049€ ανά ώρα.

Πόσο ρεύμα καίει η ηλεκτρική σκούπα;

Η χρήση ηλεκτρικής σκούπας είναι κάτι που δεν μπορείτε να αποφύγετε σε ένα σπίτι. Η κατανάλωσή της εξαρτάται από την τεχνολογία και τη ρύθμιση ισχύος της. Μία σκούπα 800W καταναλώνει περίπου 0.12€ την ώρα.

Γίνεται εύκολα λοιπόν αντιληπτό από τα παραπάνω, πως υπάρχουν πολλές συσκευές που χρησιμοποιούνται καθημερινά, οι οποίες είναι αρκετά ενεργοβόρες.

Φυσικά δεν γίνεται να αποφύγετε τη χρήση τους, ωστόσο μπορείτε είτε να περιορίσετε τη χρήση τους ή να τις χρησιμοποιείτε πιο “έξυπνα”.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να έχετε μια εικόνα σχετικά με την γενική σας κατανάλωση, έτσι ώστε να προσαρμοστείτε κατάλληλα.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή και εύκολα να ελέγξετε την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού σας, χρησιμοποιώντας ψηφιακό μετρητή ενέργειας.

Οι ψηφιακοί μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας είναι η εξέλιξη των κλασικών, αναλογικών, και είναι πολύ πιο ακριβείς και αξιόπιστοι.

Ένας ηλεκτρονικός μετρητής, χρησιμοποιεί επεξεργαστή για καταγραφή του καταναλωμένου ρεύματος, ο οποίος μετράει την ισχύ και την μετατρέπει σε δεδομένα.

*Οι παραπάνω υπολογισμοί έγιναν με βάση το τιμολόγιο της ΔΕΗ, (Οκτώβριος 2022) & μηνιαία κατανάλωση έως 500kWh

Στο anastasiadi.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ψηφιακούς μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, από τις κορυφαίες μάρκες του χώρου! Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας.