Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Pws-na-prostatepseis-tis-ilektronikes-suskeues-

Πώς να προστατέψεις τις ηλεκτρικές συσκευές σου

Σε έναν σχεδόν πλήρως ψηφιακό κόσμο, ηλεκτρονικές συσκευές όπως υπολογιστές, smartphone, τηλεοράσεις είναι αναγκαίες στην καθημερινότητά μας.

Συχνά όμως ζητήματα όπως
υπερτάσεις ή διακοπές ρεύματος μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή στις πολύτιμες συσκευές μας. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείς να τις προστατεύσεις από τυχόν φθορές.

Το UPS είναι μια βασική συσκευή που παρέχει τροφοδοσία έκτακτης ανάγκης στις ηλεκτρονικές συσκευές όταν η κύρια πηγή τροφοδοσίας δεν παρέχει ρεύμα.

Προσφέρει
εφεδρική μπαταρία που σου επιτρέπει να διατηρείς τις συσκευές σε λειτουργία για μικρό χρονικό διάστημα μετά από τη διακοπή ρεύματος. Χρησιμοποιείται συνήθως σε υπολογιστές και servers όπου υπάρχει κίνδυνος να  χαθούν πολύτιμα δεδομένα κατά τη διάρκεια απώλειας ρεύματος.

Ενώ τα τυπικά πολύπριζα είναι ουσιαστικά πολλαπλές επεκτάσεις πρίζας, ορισμένα διαθέτουν ενσωματωμένη προστασία από υπερτάσεις.

Τα πολύπριζα αυτά είναι ένας πρακτικός τρόπος αφενός να επεκτείνεις τον αριθμό των διαθέσιμων πριζών και αφετέρου να προστατεύονται οι συσκευές σου κατά τις
διακυμάνσεις του ρεύματος.

Είναι ιδανική επιλογή για γραφεία ή οπουδήποτε έχεις πολλές συσκευές να συνδέσεις.

Γείωση

Η γείωση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ηλεκτρικής ασφάλειας. Παρέχει μια εναλλακτική διαδρομή για το ρεύμα, μειώνοντας τον κίνδυνο να προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές στις συσκευές. Εάν ζεις σε παλαιότερο σπίτι, συνιστάται να ζητήσεις από έναν ηλεκτρολόγο να επιθεωρήσει το δίκτυό σου για να βεβαιωθεί ότι είναι σωστά γειωμένο

Ποιότητα καλωδίων

Η ποιότητα των καλωδίων μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τόσο την απόδοση όσο και την ασφάλεια των συσκευών. Καλώδια κακής ποιότητας ή φθαρμένα μπορούν να δημιουργήσουν κίνδυνο πυρκαγιάς και πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως.

Παρακολούθηση

Οι επιτηρητές τάσης είναι εξαιρετικά χρήσιμες συσκευές που μπορούν να ανιχνεύσουν διακυμάνσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Έχουν σχεδιαστεί για να διακόπτουν την παροχή ρεύματος όταν οι διακυμάνσεις υπερβαίνουν τα όρια που έχουν τεθεί.

Αποφυγή υπερθέρμανσης

Η υπερθέρμανση είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να βλάψει σοβαρά τις ηλεκτρονικές συσκευές, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής και την απόδοσή τους. Η υπερβολική θερμότητα προκαλεί δυσλειτουργία ή ακόμα και καταστροφή των εσωτερικών εξαρτημάτων. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οι συσκευές σας αερίζονται καλά και διατηρούνται σε δροσερούς χώρους με φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας.

Η προστασία των ηλεκτρονικών σου συσκευών δεν αφορά μόνο την παράταση της διάρκειας ζωής τους.

Έχει να κάνει και με την προστασία των δεδομένων όπως επίσης και με την πρόληψη πιθανών κινδύνων όπως πυρκαγιές ή ηλεκτροπληξία.

Εφαρμόζοντας αυτά τα προστατευτικά μέτρα, μπορείς να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο “δίχτυ” προστασίας για το σπίτι σου!