Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Πώς να μειώσω το λογαριασμό του ρεύματός μου το καλοκαίρι; 6 απλές συμβουλές

Πώς να μειώσω το λογαριασμό του ρεύματός μου το καλοκαίρι; 6 απλές συμβουλές

Όσο μπαίνουμε πιο “βαθιά” στο καλοκαίρι, όπως είναι φυσιολογικό αυξάνεται η θερμοκρασία. Μαζί με τη θερμοκρασία όμως αυξάνονται και οι ενεργειακές απαιτήσεις των νοικοκυριών, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν το λογαριασμό του ρεύματος συχνά στα “ύψη”. 

Εκτός των προφανών λύσεων για μείωση της ενεργειακή κατανάλωσης όπως η έλλογη χρήση ηλεκτρικών συσκευών, η θερμομόνωση, η χρήση νυχτερινού ρεύματος, και το “κλείσιμο” των φώτων όταν δεν χρησιμοποιούνται, υπάρχουν απλές λύσεις χωρίς κόστος, που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον επόμενο λογαριασμό του ρεύματός σας.

Καθαρισμός - Συντήρηση του A/C

Ο κατανάλωση ρεύματος που προέρχεται από τον κλιματισμό, μπορεί να αποτελέσει έως και το 50% του τελικού λογαριασμού, και ενδεχομένως ακόμη περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μερικά εύκολα βήματα συντήρησής του, μπορούν να  βοηθήσουν στο να λειτουργήσει πολύ πιο αποδοτικά. 

Πρώτα, αλλάξτε το φίλτρο έτσι ώστε ο αέρας να ρέει σωστά μέσω της μονάδας A/C (αυτό θα βοηθήσει και στο να απαλλαγείτε από αλλεργίες που προέρχονται από γύρη ή σκόνη, όσο είστε στο σπίτι.) Δεύτερον, βεβαιωθείτε ότι η εξωτερική μονάδα δεν περιέχει φύλλα, σκουπίδια ή άλλα αντικείμενα.

Τέλος, ο περιοδικός έλεγχος σχετικά με τα σωστά επίπεδα ψυκτικού υγρού στο κλιματιστικό σας, θα το κάνουν να λειτουργεί με τον πιο αποδοτικό/οικονομικό τρόπο.

Ρύθμιση θερμοστάτη

Το καλοκαίρι, ειδικά σε περιόδους καύσωνα, το χέρι μας βρίσκεται μόνιμα “συνδεδεμένο” με το κάτω βέλος του θερμοστάτη. Δυστυχώς αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε τον λογαριασμό του ρεύματος.

Προσπαθήστε να διατηρείτε τον θερμοστάτη σε μια θερμοκρασία δροσερή”  για να σας κρατά άνετα, και στη συνέχεια ανεβάστε τον έναν βαθμό.

Έχει διαπιστωθεί ότι η ρύθμιση του θερμοστάτη περίπου στους 23 βαθμούς Κελσίου, μπορεί να μειώσει σημαντικά τα ποσοστά της ενέργειας που χρησιμοποιούνται.

Χρήση ανεμιστήρα

Αφού αναφέραμε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να να κάνετε το κλιματιστικό σας να λειτουργεί με πιο αποδοτικό τρόπο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως οι ανεμιστήρες χρησιμοποιούν περίπου το 1/60 της ενέργειας ενός A/C. 

Οι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις ανάγκες κλιματισμού, εξοικονομώντας πολύ μεγάλα ποσοστά ηλεκτρικής  ενέργειας.

 Ενώ δεν δροσίζουν την ατμόσφαιρα του χώρου, απομακρύνουν τη θερμότητα από το σώμα και το δέρμα μας.

 Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε συνδυασμό με κλιματισμό, επιτρέποντάς να ανεβάσετε τον θερμοστάτη  μερικούς βαθμούς, παραμένοντας άνετοι και εξοικονομώντας χρήματα!

Χρήση λαμπτήρων LED

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε λαμπτήρες πυρακτώσεως, θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά, την αντικατάστασή τους με λαμπτήρες LED.

Οι λαμπτήρες LED, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σπίτι πιο δροσερό, καθώς δεν παράγουν τόση θερμότητα όσο οι λαμπτήρες πυρακτώσεως.

 Επιπλέον, διαρκούν από 20.000 έως 50.000 ώρες, και καταναλώνουν έως και 90% λιγότερη ενέργεια!

Βάλτε τον αυτοματισμό στη ζωή σας

Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα μειώνοντας το λογαριασμό του ρεύματος αυτό το καλοκαίρι, είναι να επενδύσετε στην τεχνολογία αυτοματισμού.

 Αυτή η τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.

 Το καλοκαίρι, οι χρονοδιακόπτες μπορούν να βοηθήσουν πολύ στον έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας, ρυθμίζοντάς τους ώστε να λειτουργούν σε συγκεκριμένα διαστήματα και για συγκεκριμένο χρόνο, ώστε να χρησιμοποιείται μόνο η ποσότητα ενέργειας που χρειάζεστε.

Περιορίστε τις “διαρροές”

Όταν δεν βρίσκεστε στο σπίτι, η αποσύνδεση συσκευών από τις πρίζες ή η χρήση έξυπνων πολύπριζων, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους, εξαλείφοντας την ηλεκτρική ενέργεια “αναμονής” (stand by) που χρησιμοποιούν οι συσκευές, οι φορτιστές και τα πολύπριζα, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Έτσι λοιπόν, με πολύ απλές κινήσεις που μπορείτε από σήμερα κιόλας να εφαρμόσετε, είναι εφικτό να δείτε σημαντική μείωση στον επόμενο λογαριασμό του ρεύματός σας.

Λοιπόν, τι περιμένετε;