Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Πως να κάνω την κουζίνα μου να φαίνεται πιο φωτεινή

Πώς να κάνω την κουζίνα μου να φαίνεται πιο φωτεινή; | 5+1 tips

Για πολλούς η κουζίνα αποτελεί την καρδιά του σπιτιού. Εκεί προετοιμάζονται τα γεύματα, γίνονται οικογενειακές συγκεντρώσεις και δημιουργούνται αναμνήσεις που κρατάνε για μια ζωή. Φαντάσου όμως τώρα μια σκοτεινή κουζίνα που αφενός δεν αναδεικνύεται με τον κατάλληλο τρόπο, και αφετέρου καθιστά δύσκολες, απλές δραστηριότητες που σχετίζονται με το μαγείρεμα.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε χρήσιμες
συμβουλές και tips για να μετατρέψεις την κουζίνα σου από ένα σκοτεινό και μη ελκυστικό χώρο του σπιτιού, σε ένα περιβάλλον που εμπνέει!

Χρησιμοποίησε φυσικό φως

Πώς να κάνω την κουζίνα μου να φαίνεται πιο φωτεινή

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το φυσικό φως. Όχι μόνο φωτίζει αλλά προσθέτει ζεστασιά και ζωντάνια σε κάθε χώρο. Εάν είναι δυνατόν, μεγιστοποήσε το φυσικό φως διατηρώντας τα παράθυρα ανεμπόδιστα. Απόφυγε να τοποθετείς μεγάλα έπιπλα κοντά σε παράθυρα και χρησιμοποίησε ημιδιάφανες κουρτίνες που επιτρέπουν στο φως να μπαίνει στο χώρο. 

Οι φεγγίτες μπορούν επίσης να αυξήσουν κατά πολύ την ποσότητα του φυσικού φωτός στο χώρο, δημιουργώντας μια φωτεινή και ευάερη ατμόσφαιρα.

Τοποθέτησε φωτιστικά πάγκου κουζίνας

Το κλασικό πρόβλημα σε πολλές κουζίνες είναι η έλλειψη επαρκούς φωτισμού στους πάγκους. Ο φωτισμός κάτω από τα ντουλάπια μπορεί να εξαλείψει τις σκιές, κάνοντας την κουζίνα πιο φωτεινή και το μαγείρεμα ευκολότερο! Τα φωτιστικά πάγκου κουζίνας και οι ταινίες LED είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές γι’ αυτό το σκοπό.

Πώς να κάνω την κουζίνα μου να φαίνεται πιο φωτεινή

Δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές με το μέγεθος των φωτιστικών της κουζίνας. Τα ογκώδη φωτιστικά είναι πιθανό να κάνουν το χώρο να φαίνεται μικρότερο, οδηγώντας στην ψευδαίσθηση μιας πιο σκοτεινής κουζίνας. Προτιμήστε φωτιστικά με μίνιμαλ σχεδιασμό που συμπληρώνουν το χώρο δίχως να υπερισχύουν.

Τα κρεμαστά φωτιστικά θα προσθέσουν στιλ χωρίς να είναι ογκώδη. Μπορείς να τα βρεις σε διάφορα μεγέθη και στιλ, επιτρέποντάς σου να βρεις την τέλεια εφαρμογή για την κουζίνα σου.

Ενσωματώστε κρυφό φωτισμό

Ο κρυφός φωτισμός βοηθάει στη δημιουργία βάθους στο χώρο φωτίζοντας πρόσθετες επιφάνειες με ατμοσφαιρικό τρόπο. Τα σποτ ή οι ταινίες LED, αν τοποθετηθούν έξυπνα, μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά μυστηρίου και πολυπλοκότητας.

Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα

Πώς να κάνω την κουζίνα μου να φαίνεται πιο φωτεινή;

Τα ανοιχτά χρώματα αντανακλούν καλύτερα το φως, κάνοντας την κουζίνα σου να φαίνεται πιο φωτεινή. Επίλεξε χρώματα για τους τοίχους, τα ντουλάπια, ακόμη και την οροφή σε αποχρώσεις του λευκού, του κρεμ ή απαλού παστέλ.

Ενσωμάτωσε υλικά που αντανακλούν το φως, όπως γυαλιστερά πλακάκια ή γυαλί. Αυτές οι επιφάνειες κάνουν το φως να αναπηδά σε όλο το δωμάτιο, ενισχύοντας τη συνολική φωτεινότητα.

Επίλεξε τους κατάλληλους λαμπτήρες

Η θερμοκρασία χρώματος των λαμπτήρων που θα επιλέξεις μπορεί να επηρεάσει τη φωτεινότητα και τη διάθεση που επικρατεί στην κουζίνα. Προτίμησε λαμπτήρες με θερμοκρασία φωτός που συμπληρώνει το συνολική διακόσμηση και ατμόσφαιρα.
Tip: Χρησιμοποίησε dimmers 

Ο έλεγχος του επιπέδου φωτεινότητας θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις τέλειο φωτισμό για διαφορετικές ώρες και δραστηριότητες. Τα dimmers ή οι ρυθμιζόμενες smart λάμπες προσφέρουν αυτή την ευελιξία με τον καλύτερο τρόπο.

Το να φωτίσεις σωστά την κουζίνα δεν είναι απαραίτητα μια δύσκολη διαδικασία που πρέπει να σε τρομάζει. Αν εκμεταλλευτείς το φυσικό φως, επιλέξεις τα σωστά φωτιστικά και χρώματα, η κουζίνα σου θα αποτελέσει έναν από του πιο όμορφους χώρους του σπιτιού σου.

Καλά μαγειρικά ταξίδια!