Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Πώς να φωτίσετε σωστά ένα μικρό μπάνιο

Πώς να φωτίσετε σωστά ένα μικρό μπάνιο

Το μπάνιο, είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού αρκετά απαιτητικός σε ότι αφορά το φωτισμό του.

Εάν έχετε ένα μικρό μπάνιο, είναι πολύ πιθανό να έχετε βρεθεί στη δύσκολη θέση να μην μπορείτε αφενός να το φωτίσετε επαρκώς, και αφετέρου να το κάνετε να δείχνει μεγαλύτερο.

Ωστόσο, με τις σωστές τεχνικές φωτισμού, μπορείτε να μετατρέψετε το μικρό σας μπάνιο σε έναν φιλόξενο, και λαμπερό χώρο του σπιτιού!

Φυσικό φως

Αν είστε αρκετά τυχεροί, και το μπάνιο σας έχει πρόσβαση στο φυσικό φως, θα πρέπει να το εκμεταλλευτείτε!

 Το φυσικό φως μπορεί να κάνει θαύματα σε ένα μικρό χώρο, κάνοντάς τον να φαίνεται μεγαλύτερος. Εάν λοιπόν έχετε παράθυρο, ή φεγγίτη, κρατήστε το όσο το δυνατόν περισσότερο “ακάλυπτα” έτσι ώστε να “πλημμυρίσει” το μπάνιο σας με φως!

 Επιπλέον, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ανοιχτόχρωμα χρώματα, τα οποία θα βοηθήσουν στην αντανάκλαση του φωτός και στη δημιουργία της ψευδαίσθησης ενός μεγαλύτερου χώρου.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικές πηγές φωτός

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να φωτίσετε ένα μικρό μπάνιο, είναι να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές πηγές φωτός.

 Ένα φωτιστικό οροφής δεν είναι αρκετό για ολόκληρο το χώρο, καθώς μπορεί να αφήσει ορισμένες περιοχές στη “σκιά”. Χρησιμοποιήστε συνδυασμό φωτιστικού οροφής ή πλαφονιέρας, απλίκας τοίχου, ακόμη και φωτιστικών σποτ.

Αυτό θα βοηθήσει στην ομοιόμορφη κατανομή του φωτός σε όλο το μπάνιο, εξαλείφοντας τις σκοτεινές γωνίες, και δημιουργώντας ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Ισχύς & Θερμοκρασία

Όταν θα διαλέξετε λαμπτήρες για το μπάνιο σας, θα πρέπει να εστιάσετε σε δύο πράγματα: την ισχύ και τη θερμοκρασία χρώματος.

 Σε ό,τι αφορά την ισχύ, καλό είναι να επιλέγετε αρκετά ισχυρούς λαμπτήρες, καθώς θα παρέχουν περισσότερο φως, και αυτό βοηθάει στην αναδειξη όλων των πτυχών του χώρου.

Σχετικά με τη θερμοκρασία χρώματος, επιλέξετε λαμπτήρες που παράγουν “ φως ημερας” 4000K. Οι λαμπτήρες αυτοί έχουν μια φυσική απόχρωση η οποία σας βοηθάει να δημιουργήσετε μια φωτεινή και “καθαρή” ατμόσφαιρα στο μικρό σας μπάνιο!

Καθρέπτες μπάνιου LED

Οι φωτιζόμενοι καθρέπτες μπάνιου LED, είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε μικρό μπάνιο, καθώς παρέχουν ιδανικό φωτισμό εργασίας, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να τοποθετηθούν έτσι ώστε να αντανακλούν το φυσικό ή τεχνητό φως πίσω στο δωμάτιο.

Αυτό βοηθάει στη δημιουργία της ψευδαίσθησης ενός μεγαλύτερου και φωτεινότερου χώρου. Μπορείτε να τους βρείτε σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Με τη σωστή τοποθέτηση, οι καθρέπτες μπάνιου LED μπορούν να αποτελέσουν μια όμορφη αλλά λειτουργική προσθήκη στο μπάνιο σας.

Τοποθέτηση φωτιστικών

Ένας επίσης σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν φωτίζετε ένα μικρό μπάνιο, είναι η τοποθέτηση των φωτιστικών.

Γενικά, είναι καλύτερο να τοποθετείτε φωτιστικά πάνω και στο κέντρο του χώρου, καθώς αυτό θα βοηθήσει στην ομοιόμορφη κατανομή του φωτός.

Οι απλίκες τοίχου είναι μια επίσης καλή επιλογή για μικρά μπάνια, καθώς παρέχουν ποιοτικό φωτισμό για δραστηριότητες όπως η περιποίηση ή το μακιγιάζ, ενώ παράλληλα ελευθερώνουν χώρο από τον πάγκο.

Παρ’ όλο που το να κάνετε ένα μικρό μπάνιο να δείχνει μεγαλύτερο μπορεί να φαντάζει δύσκολη αποστολή, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας το φωτισμό.

Εκμεταλλευτείτε τις παραπάνω συμβουλές, και το μπάνιο σας θα γίνει αγνώριστο!

Στο anastasiadi.gr, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φωτιστικά μπάνιου αλλά και φωτιζόμενους LED.