Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Πως να επιλέξω φωτιστικό δαπέδου

Πώς να επιλέξω φωτιστικό δαπέδου;

Τα φωτιστικά δαπέδου είναι κάτι περισσότερο από μια απλή πηγή φωτός.

Μπορούν να δημιουργήσουν μια άνετη γωνιά ανάγνωσης, να παρέχουν φωτισμό εργασίας ή απλά να προσθέσουν ένα στοιχείο διακόσμησης στο χώρο σου
.

Ωστόσο, με τόσα πολλά στιλ, μεγέθη και χαρακτηριστικά διαθέσιμα, η επιλογή του σωστού φωτιστικού δαπέδου συχνά είναι δύσκολη. Σε αυτό το άρθρο θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία έτσι ώστε να επιλέξεις το τέλειο φωτιστικό δαπέδου για το χώρο σου! 

Κατανοώντας τις ανάγκες φωτισμού

Το πρώτο βήμα για την επιλογή ενός φωτιστικού είναι να κατανοήσεις τις ανάγκες του φωτισμού σου.

Ψάχνεις για ένα φωτιστικό που παρέχει φωτισμό περιβάλλοντος ή χρειάζεσαι φωτιστικό για ανάγνωση και εργασία;

Ίσως πάλι να ψάχνεις για ένα φωτιστικό που χρησιμεύει ως διακοσμητικό στοιχείο στο χώρο. Η κατανόηση των αναγκών σου θα βοηθήσει να περιορίσεις τις επιλογές σου και να αποφασίσεις πιο εύκολα. 

πως να επιλέξω φωτιστικό δαπέδου
Πως να επιλέξω φωτιστικό δαπέδου

Το είδος του δωματίου

Το δωμάτιο που σκοπεύεις να τοποθετήσεις το φωτιστικό δαπέδου θα επηρεάσει προφανώς και την επιλογή σου.

Ένα φωτιστικό δαπέδου στο σαλόνι μπορεί να παρέχει ατμοσφαιρικό φωτισμό και να ενσωματωθεί με τη συνολική διακόσμηση, ενώ ένα φωτιστικό στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάβασμα και χαλάρωση επομένως απαιτεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. 

Σκέψου το στιλ

Τα φωτιστικά δαπέδου διατίθενται σε διάφορα στιλ, από μοντέρνα, minimal έως vintage και περίτεχνα.

Σκέψου τη συνολική διακόσμηση του δωματίου και επίλεξε το φωτιστικό να συμπληρώνει το χώρο με τον καλύτερο τρόπο.

Ωστόσο μη φοβηθείς να δοκιμάσεις διαφορετικά στιλ μέχρι να βρεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της διακόσμησής σου.

Σκέψου το μέγεθος

Το μέγεθος του φωτιστικού δαπέδου είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψη.

Ένα πολύ ψηλό φωτιστικό μπορεί να φαίνεται δυσανάλογο σε ένα δωμάτιο με χαμηλή οροφή, ενώ ένα μικρό φωτιστικό μπορεί να χαθεί σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Λάβε λοιπόν υπόψη την κλίμακα του δωματίου αλλά και των επίπλων κατά την επιλογή σου. 

Επίλεξε τους κατάλληλους λαμπτήρες

Ο τύπος του λαμπτήρα που θα χρησιμοποιήσεις στο φωτιστικό δαπέδου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του παραγόμενου φωτός. Οι λαμπτήρες LED είναι ενεργειακά αποδοτικοί, καθιστώντας τους εξαιρετική επιλογή για κάθε είδους φωτιστικό.

Διατίθενται επίσης σε μια ποικιλία θερμοκρασιών χρώματος, επιτρέποντάς σου να διαμορφώσεις την ατμόσφαιρα που επιθυμείς!

Φωτιστικό Δαπέδου
πως να επιλέξω φωτιστικό δαπέδου

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Ορισμένα φωτιστικά δαπέδου διαθέτουν πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως ρυθμιζόμενους βραχίονες ή ροοστάτη. Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το φωτιστικό δαπέδου εξαιρετικά ευέλικτο προσθέτοντας επιπλέον λειτουργικότητα.


Τι υλικό να επιλέξω;

Τα φωτιστικά δαπέδου διατίθενται σε διάφορα υλικά και συνδυασμούς, όπως μέταλλο, ξύλο ή γυαλί. Το υλικό που θα επιλέξεις επηρεάζει την εμφάνιση και την αίσθηση του φωτιστικού στο χώρο.

Για παράδειγμα, ένα ξύλινο φωτιστικό δαπέδου μπορεί να προσθέσει μια πινελιά ζεστασιάς και φυσικής ομορφιάς στο δωμάτιο, ενώ ένα μεταλλικό φωτιστικό θα δημιουργήσει μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση.

Το ιδανικό φωτιστικό δαπέδου είναι κάτι περισσότερο από μια απλή πηγή φωτός.

Είναι ένας αρμονικός συνδυασμός λειτουργικότητας, στιλ και χαρακτήρα που βελτιώνει τον χώρο σου.

Έχει να κάνει με το να βρεις αυτό που όχι μόνο φωτίζει το δωμάτιό σου αλλά αντηχεί με το προσωπικό σου στιλ και καλύπτει τις ανάγκες σου. Λάβε λοιπόν υπόψη τα παραπάνω και άφησε την επιλογή σου να φωτίσει μοναδικά το χώρο σου!