Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Πως να επιλέξω φωτιστικά

Πώς να επιλέξω φωτιστικά;

Τα φωτιστικά μπορούν να προσφέρουν λειτουργικότητα και αισθητική σε κάθε χώρο.

Η επιλογή τους έχει να κάνει με την κατανόηση του σκοπού του χώρου, της διάθεσης που θέλεις να δημιουργήσεις και πώς
διαφορετικοί τύποι φωτιστικών.

Σε αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσουμε να επιλέξεις τα καλύτερα φωτιστικά για το σπίτι σου!

Κατανόησε τις ανάγκες φωτισμού σου

Το πρώτο βήμα για την επιλογή φωτιστικών είναι να κατανοήσεις τις ανάγκες σου σε ό,τι αφορά το φωτισμό.

Διαφορετικές δραστηριότητες και χώροι απαιτούν διαφορετικούς τύπους φωτισμού.

Ο φωτισμός εργασιών, για παράδειγμα, είναι σημαντικός για χώρους που διαβάζεις, μαγειρεύεις ή εργάζεσαι. Παρέχει εστιασμένο φως που κάνει αυτές τις εργασίες ευκολότερες και πιο άνετες.

Ο φωτισμός περιβάλλοντος από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός γενικού επιπέδου φωτός στο δωμάτιο, παρέχοντας συνολικό φωτισμό που κάνει τον χώρο ασφαλή και προσβάσιμο.

Ο φωτισμός έμφασης χρησιμοποιείται για να τονίσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως έργα τέχνης ή αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, προσθέτοντας οπτικό ενδιαφέρον. Προσδιορίζοντας τις ανάγκες φωτισμού σου, μπορείς πιο εύκολα να επιλέξεις τα αντίστοιχα φωτιστικά.

Λάβε υπόψη το χώρο

Το μέγεθος και η διάταξη του χώρου παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του τύπου και του αριθμού των φωτιστικών που θα χρειαστείς.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, είναι πιθανότερο να ταιριάζουν περισσότερο πλαφονιέρες οροφής ή χωνευτά σποτ για εξοικονόμηση χώρου.


Σε ένα μεγαλύτερο δωμάτιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις  πιο εύκολα ένα συνδυασμό από φωτιστικά δαπέδου, επιτραπέζια φωτιστικά και κρεμαστά για να γεμίσεις το χώρο.

Επίσης, λάβε υπόψη τη διάταξη των επίπλων στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, σε ένα σαλόνι, μπορεί να χρειαστείς ένα φωτιστικό δαπέδου κοντά στην πολυθρόνα και επιτραπέζια φωτιστικά στις δύο πλευρές του καναπέ.

Σε ένα υπνοδωμάτιο από την άλλη, είναι απαραίτητα τα φωτιστικά κομοδίνου.

Φωτιστικά για το σαλόνι

Πως να επιλέξω φωτιστικά

Το σαλόνι, η καρδιά ενός σπιτιού, απαιτεί ευέλικτο φωτισμό. Τα φωτιστικά οροφής είναι εξαιρετικά για γενικό φωτισμό και λειτουργούν καλά σε μικρούς χώρους.

Τα
κρεμαστά φωτιστικά προσθέτουν μια μοντέρνα πινελιά στο σαλόνι. Τα φωτιστικά δαπέδου παρέχουν ατμοσφαιρικό φωτισμό και ταιριάζουν ιδανικά δίπλα σε έπιπλα.

Οι
ταινίες LED προσφέρουν επίσης ατμοσφαιρικό κρυφό φωτισμό και μπορούν να δημιουργήσουν την αίσθηση βάθους στο χώρο.

Τέλος, ο συνδυασμός διαφορετικών τύπων φωτιστικών θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και μοναδικό αποτέλεσμα!

Φωτιστικά για την κουζίνα

Η κουζίνα, χώρος δημιουργίας και συγκέντρωσης αγαπημένων προσώπων, απαιτεί φωτισμό που αφενός είναι επαρκής για τις εργασίες που απαιτούνται και αφετέρου δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα και αναδεικνύει τα διακοσμητικά της στοιχεία.

Για μικρές κουζίνες, ένα φωτιστικό οροφής που δεν προεξέχει πολύ, μπορεί να κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Τα κρεμαστά φωτιστικά είναι μια επίσης δημοφιλής επιλογή. Δείχνουν πολύ όμορφα πάνω από τη νησίδα, προσθέτοντας παράλληλα ύψος στο χώρο.

Τι φωτιστικά να επιλέξω 1

Δες τις προτάσεις μας για τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού

Επίλεξε το στιλ που σου αρέσει

Το στιλ του φωτιστικού που θα επιλέξεις θα πρέπει να συμπληρώνει τη συνολική διακόσμηση του δωματίου.

Εάν το δωμάτιό έχει μοντέρνα διακόσμηση, φωτιστικά με κομψές γραμμές και minimal σχέδια, ταιριάζουν περισσότερο.

Εάν το δωμάτιό σου έχει μια παραδοσιακή ή ρουστίκ διακόσμηση, ίσως είναι πιο κατάλληλα τα φωτιστικά με πιο περίτεχνα σχέδια, κατασκευασμένα από υλικά όπως ξύλο ή γυαλί.

Θυμήσου, τα φωτιστικά δεν είναι απλώς πηγές φωτός. Είναι διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να ενισχύσουν την αισθητική του χώρου σου. 

Με τα παραπάνω υπόψη, μπορείς να επιλέξεις τα φωτιστικά που θα καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες, θα πλαισιώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη διακόσμησή σου και θα κάνουν το χώρο σου να λάμψει!