Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Ποιος είναι ο σωστός φωτισμός για το μακιγιάζ;

Ποιος είναι ο σωστός φωτισμός για το μακιγιάζ;

Ο σωστός φωτισμός είναι ο καλύτερος σας φίλος σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ.

Με αυτό εννοούμε πως για παράδειγμα το ανεπαρκές φως, η κακή επιλογή χρώματος φωτός, ή ένα φωτιστικό τοποθετημένο σε λάθος σημείο αρκούν για να δημιουργήσουν λανθασμένη εικόνα στον καθρέφτη, και κατ΄επέκταση κακή εφαρμογή του μακιγιάζ.

Αντιθέτως, ο κατάλληλος φωτισμός θα σας διευκολύνει απίστευτα, ενώ ταυτόχρονα θα σας δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στο μακιγιάζ!

Φυσικός φωτισμός

Εάν βρίσκεστε σε δωμάτιο με παράθυρο, τοποθετήστε το μπουντουάρ και τον καθρέφτη σας μπροστά από αυτό, έτσι ώστε να επωφεληθείτε από τη ασύγκριτη ποιότητα του φυσικού φωτός.

Σε περίπτωση που το φως που εισέρχεται από το παράθυρό σας είναι πολύ έντονο, τοποθετήστε κουρτίνες που θα κάνουν το φως λιγότερο “σκληρό” αλλά ταυτόχρονα ικανό να σας διευκολύνει.

Το πρόβλημα με το φυσικό φωτισμό είναι πως η ποιότητά του αλλάζει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή την ώρα της ημέρας. Γι΄αυτό, αποτελεί μία πηγή φωτός στην οποία δεν μπορείτε να βασιστείτε αποκλειστικά.

Κάπως έτσι δημιουργείται η ανάγκη να βρεθεί μία πηγή τεχνητού φωτισμού, που θα κάνει τη διαδικασία του μακιγιάζ πιο εύκολη για εσάς.

Φωτισμός με λαμπτήρες LED

Οι λαμπτήρες LED θεωρούνται ιδανικοί για εφαρμογή μακιγιάζ, καθώς είναι η πιο κοντινή εναλλακτική στο φυσικό φως, διατίθενται σε ποικιλία θερμοκρασιών χρώματος και έχουν καλό CRI.

Το CRI είναι ο δείκτης χρωματικής απόδοσης. Με άλλα λόγια, η ικανότητας της πηγής φωτός να εμφανίζει τα χρώματα, σε σύγκριση με το φυσικό φως.

Οι λαμπτήρες LED θα κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται ξεκάθαρα, και το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερό εγγυώντας σας ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα!

Ποιες λάμπες ΔΕΝ είναι κατάλληλες για μακιγιάζ

Μία συνήθης λανθασμένη επιλογή λαμπτήρων είναι οι λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Ειδικότερα για το μακιγιάζ, εκτός του ότι εκπέμπουν θερμότητα, και κανείς δεν θέλει ένα λιωμένο μακιγιάζ σε ιδρωμένο πρόσωπο, το χρώμα που παράγουν είναι τέτοιο που δεν σας δίνει αντικειμενική εικόνα του φυσικού χρώματος.

Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως είναι επίσης αρκετά πιο ενεργοβόροι από τους αντίστοιχους τεχνολογίας LED.

Καθρέφτες μπάνιου LED

Μία πολύ πρακτική και συνάμα όμορφη επιλογή αποτελούν οι καθρέπτες μπάνιου LED.

Εκτός του ότι προσφέρουν μία επιπλέον πηγή φωτισμού στο μπάνιο σας , διευκολύνουν απίστευτα την εφαρμογή του μακιγιάζ. Μπορείτε να επιλέξετε το σχήμα καθρέφτη που επιθυμείτε και ταιριάζει στη αισθητική του μπάνιου σας.

Πολλοί καθρέφτες LED διαθέτουν ρολόι, επιλογή χρώματος και έντασης φωτός.

Συχνά λάθη στο φωτισμό για το μακιγιάζ

1. Η θέση του φωτισμού
Ο φωτισμός πρέπει να τοποθετείται ακριβώς μπροστά από το πρόσωπό σας. Εάν το φως τοποθετηθεί από πάνω σας, θα δημιουργήσει ανεπιθύμητες σκιές.

Οι σκιές είναι πραγματικά ο εχθρός σας στο μακιγιάζ, καθώς είναι σίγουρο πως θα σας οδηγήσει σε λάθη

2. Κίτρινος φωτισμός
Το κίτρινο φως απλώς δεν έχει τη διαύγεια και τη φωτεινότητα που απαιτείται για το μακιγιάζ και την περιποίηση του προσώπου.

Ο κίτρινος φωτισμός τείνει να είναι πιο θαμπός, και σας κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται “κουρασμένο”.

3. “Ροζ” φωτισμός
Το ροζ χρώμα, τείνει να εκπέμπει θερμότητα που θα ζεστάνει το δέρμα σας έτσι ώστε να φαίνεται ζωντανό και υγιές.

Αν και αυτό ακούγεται πολύ καλό, κρύβει μια παγίδα. Λόγω αυτής της ωραίας “λάμψης” που προσφέρει μπορεί να σας κάνει να χάσετε μερικά σημεία και ατέλειες που εμφανίζονται στο φυσικό φως.

Έτσι το τελικό σας αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται καλό στην αρχή, αλλά όταν βγείτε από το σπίτι θα γίνουν εμφανή όλα τα ελλιπή σημεία εφαρμογής του μακιγιάζ

4. Φωτισμός με λαμπτήρες φθορίου
Ο φωτισμός με λάμπες φθορίου είναι ίσως η χειρότερη επιλογή για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Είναι πολύ έντονος και “σκληρός” με αποτέλεσμα να τονίζει υπερβολικά όλες τις ατέλειες, κάτι το οποίο συχνά οδηγεί στην υπέρμετρη χρήση του foundation, του bronzer, της πούδρας ή του ρουζ.

Όλες οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε να εφαρμόσετε το είδος του μακιγιάζ που επιθυμείτε, χωρίς προβλήματα που συχνά προκύπτουν από την επιλογή μη κατάλληλου φωτισμού.

Στο anastasiadi.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε λαμπτήρες LED, και καθρέπτες μπάνιου LED, που θα κάνουν τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη!