Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Κρυφός φωτισμός: Πώς να αναδείξετε το χώρο σας

Κρυφός φωτισμός: Πώς να αναδείξετε το χώρο σας

Αν θέλετε να ανανεώσετε το χώρο σας και να αναδείξετε στο μέγιστο όλες τις γωνιές του, τότε ο κρυφός φωτισμός αποτελεί την επιλογή που αναζητάτε.

Πρόκειται για φωτισμό που αφενός δεν είναι εμφανής αλλά αφετέρου προσφέρει ένα πολύ “ζωντανό” και ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνουμε χώρους και τρόπους εφαρμογής κρυφού φωτισμού που θα σας προσφέρουν ένα μοναδικό, ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα!

Πώς μπορώ να πετύχω κρυφό φωτισμό;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει ένα είδος φωτισμού ως “κρυφό”, είναι φυσικά πως δεν είναι εμφανές. Για το λόγο αυτό τοποθετείται συνήθως πίσω ή κάτω από έπιπλα, περβάζια και εσοχές. Τα φωτιστικά τα οποία ενδείκνυνται για τη διαμόρφωση κρυφού φωτισμού είναι τα χωνευτά σποτ και οι ταινίες LED (λεντοταινίες).

Σαλόνι

Το σαλόνι είναι ο χώρος στον οποίο χαλαρώνουμε, απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας ταινίες και σειρές, περνάμε όμορφες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους μας, και γενικότερα ξεκουραζόμαστε ψυχολογικά και σωματικά. Πώς μπορεί όμως o κρυφός φωτισμός να αναδείξει το σαλόνι σας;

Αρχικά τονίζοντας σημεία όπως ράφια, κορνίζες και πίνακες με χωνευτά σποτ, ή χρησιμοποιώντας ταινίες LED πίσω από την τηλεόραση και το έπιπλό της, ή ακόμα και τοποθετώντας τες περιμετρικά της οροφής.

Υπνοδωμάτιο

Το υπνοδωμάτιο αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας. Επομένως είναι απαραίτητο ο φωτισμός του να έχει το αντίστοιχο ύφος.

Προτείνουμε την τοποθέτηση ταινίας LED RGB πίσω, περιμετρικά ή κάτω από το κρεβάτι έτσι ώστε να μπορείτε να αλλάξετε την απόχρωση και την ένταση του φωτός ανάλογα με τη διάθεσή σας!

Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε χωνευτά σποτ στην οροφή, τονίζοντας πίνακες, έπιπλα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.

Κρυφός φωτισμός: Πώς να αναδείξετε το χώρο σας

Κουζίνα

Η κουζίνα είναι ο χώρος που η χρήση του κρυφού φωτισμού, πέρα από διακοσμητική είναι και χρηστική. Υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία αν φωτιστούν επιπλέον με διακριτικό τρόπο, θα σας διευκολύνουν σε όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητές.

Τέτοια σημεία είναι τα ντουλάπια, στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε φωτιστικά spot ή λεντοταινίες, όπως επίσης και ο πάγκος της κουζίνας τον οποίο μπορείτε να φωτίστε τοποθετώντας φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια.

Μπάνιο

Αν ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε την αισθητική του μπάνιου σας, δίνοντάς του βάθος και αίσθηση πολυτέλειας, τότε ο κρυφός φωτισμός είναι η καλύτερη λύση.

Αντικαθιστώντας τον συμβατικό καθρέπτη, με καθρέπτη μπάνιου LED και τοποθετώντας αδιάβροχες ταινίες LED στην οροφή, το μπάνιο σας θα γίνει κυριολεκτικά αγνώριστο!

Γραφείο

Αν πιστεύετε πως ο κεντρικός φωτισμός, μαζί με το φωτιστικό γραφείου αρκούν για να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας, τότε σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει τον κρυφό φωτισμό.

Μπορείτε με πολύ απλό τρόπο να το αναδείξετε, τοποθετώντας χωνευτά σποτ πάνω από τα “βαριά” έπιπλα (βιβλιοθήκη, ραφιέρα κ.α) ή χρησιμοποιώντας ταινίες LED πίσω από το έπιπλο γραφείου σας.

Σκάλες

Ο φωτισμός της σκάλας εξυπηρετεί τόσο αισθητικούς, όσο και πρακτικούς σκοπούς. Είτε πρόκειται για μικρή, είτε για μεγάλη σκάλα, το να υπάρχει επαρκής φωτισμός σε καίρια σημεία, συμβάλλει στην αποτροπή πιθανών ατυχημάτων. Ταυτόχρονα όμως αναβαθμίζει σημαντικά την συνολική της εμφάνιση. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε είτε τοποθετώντας λεντοταινίες κατά μήκος και στο σχήμα των σκαλοπατιών, είτε κάτω από την κουπαστή, ή εναλλακτικά τοποθετώντας φωτιστικά χαμηλά στον τοίχο στον οποίο εφάπτεται η σκάλα.

Για οποιοδήποτε χώρο και αν ενδιαφέρεστε, το σίγουρο είναι ότι ο κρυφός φωτισμός θα ανεβάσει την εμφάνισή του πολλά επίπεδα πιο πάνω. Στο anastasiadi.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χωνευτά φωτιστικά, φωτιστικά σποτ, και ταινίες LED (λεντοταινίες) που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τις ιδανικές συνθήκες φωτισμού ατμόσφαιρας που επιθυμείτε!