Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Κρυφός Φωτισμός οροφής

Κρυφός φωτισμός οροφής | Ιδέες και τεχνικές 

Ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της εμφάνισης και ατμόσφαιρας οποιουδήποτε χώρου.

  
Μπορεί να μετατρέψει ένα δωμάτιο στο πιο εντυπωσιακό περιβάλλον του σπιτιού!

Ο κρυφός φωτισμός συμβάλλει σε αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Ένα από τα πιο ευφάνταστα αλλά και εντυπωσιακά είδη είναι ο κρυφός φωτισμός οροφής.  

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τεχνικές και ιδέες κρυφού φωτισμού οροφής, που θα σας εμπνεύσουν να διαμορφώσετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα!

Τι είναι ο κρυφός φωτισμός οροφής;

Ο κρυφός φωτισμός οροφής περιλαμβάνει την ενσωμάτωση φωτιστικών, με τρόπο που μόνο το παραγόμενο φως είναι ορατό και όχι η πηγή.

Αυτή η τεχνική δημιουργεί ένα εντυπωσιακό και ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα, ιδανικό για  μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Βοηθά επίσης στη δημιουργία της ψευδαίσθησης υψηλότερης οροφής, κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Κρυφός φωτισμός 1
Τεχνικές για κρυφό φωτισμό οροφής:
 • Spot οροφής

  Τα φωτιστικά spot είναι ο πιο κοινός τύπος κρυφού φωτισμού οροφής. Τοποθετούνται χωνευτά, φωτίζοντας προς τα κάτω. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για γενικό φωτισμό ή για τονίσετε συγκεκριμένα σημεία στο χώρο.

 • Περιμετρικός φωτισμός

  Σε αυτή την τεχνική, τοποθετούνται ταινίες led στις εσοχές της οροφής περιμετρικά. Το φως κατευθύνεται προς το κέντρο ή τους τοίχους, δημιουργώντας μια απαλή, διάχυτη λάμψη που προσθέτει βάθος.

 • Φωτισμός ψευδοροφής

  Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την κατασκευή μιας δευτερεύουσας, χαμηλότερης ψευδοροφής, κάτω από τη βασική.

  Ο χώρος μεταξύ αυτών των δύο οροφών χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση κρυφού φωτισμού. Το φως κατευθύνεται προς τη βασική οροφή, δημιουργώντας μια απαλή λάμψη που φωτίζει το δωμάτιο με ατμοσφαιρικό τρόπο.

  Αυτή η μέθοδος προσθέτει ένα
  επιπλέον στρώμα βάθους και επιτρέπει μια καθαρή εμφάνιση, καθώς όλες οι καλωδιώσεις είναι καλά κρυμμένες μέσα στην εσοχή.

Ιδέες για κρυφό φωτισμό οροφής

Κρυφός φωτισμός οροφής 1
 • Σαλόνι
  Χρησιμοποιήστε ταινίες led για να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική, ζεστή ατμόσφαιρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χωνευτά spot για να δώσετε έμφαση σε κάδρα, πίνακες ή άλλα σημεία του χώρου.

 • Κουζίνα
  Χρησιμοποιήστε χωνευτά spot για φωτισμό εργασίας πάνω από τους πάγκους. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα ατμοσφαιρικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα. 
 • Υπνοδωμάτιο
  Ο περιμετρικός φωτισμός οροφής με λεντοταινίες μπορεί να δημιουργήσει μια μοναδική, ρομαντική και γαλήνια ατμόσφαιρα. Μπορείτε να δοκιμάσετε smart ταινίες led έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόζετε τη θερμοκρασία και το χρώμα φωτισμού.

 • Μπάνιο
  Για το μπάνιο η πιο δημοφιλής επιλογή για κρυφό φωτισμό οροφής είναι οι λεντοταινίες με αδιαβροχοποίηση περιμετρικά της οροφής. Τα χωνευτά σποτ καθώς και τα γραμμικά φωτιστικά είναι μια επίσης ιδανική επιλογή για το μπάνιο!

Επιλέγοντας τα σωστά φωτιστικά


Όταν επιλέγετε φωτιστικά για κρυφό φωτισμό οροφής, λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η ενεργειακή απόδοση, θερμοκρασία χρώματος, φωτεινότητα και έξυπνες λειτουργίες.

 Τα φωτιστικά που χρησιμοποιούν φωτισμό LED είναι μια δημοφιλής επιλογή λόγω της οικονομίας και της μεγάλης διάρκειας ζωής τους.

Μπορείτε να βρείτε φωτιστικά για κρυφό φωτισμό οροφής σε μια σειρά από θερμοκρασίες χρώματος και λειτουργίες που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα.

Ο κρυφός φωτισμός οροφής είναι ένας υπέροχος τρόπος για να φωτίσετε κάθε χώρο του σπιτιού σας. Όχι μόνο ενισχύει την αισθητική του χώρου αλλά βελτιώνει και τη λειτουργικότητά του.

Είτε λοιπόν ανακαινίζετε το σπίτι σας είτε το δημιουργείτε  τώρα, σκεφτείτε να ενσωματώσετε κρυφό φωτισμό οροφής για να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα που αξίζει για το χώρο σας!