Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Γιατί τρεμοπαίζει η λάμπα μου; | 5 λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό

Είναι πολύ πιθανό να έχετε βρεθεί στην εξής κατάσταση: Χαλαρώνετε στο σαλόνι, ή μελετάτε στο γραφείο σας, και ξαφνικά παρατηρείτε ένα ενοχλητικό τρεμόπαιγμα στο φωτιστικό σας.

Αυτή η χαρακτηριστική και γρήγορη εναλλαγή στη συνθήκη φωτισμού, μπορεί κυριολεκτικά να σας τρελάνει, και να σας κάνει να χάσετε κάθε ίχνος χαλάρωσης ή συγκέντρωσης που μπορεί να είχατε.

Για πιο λόγο όμως μια λάμπα μπορεί να τρεμοπαίζει;

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις αιτίες γι’ αυτό το φαινόμενο, προτείνοντας παράλληλα λύσεις για να το αντιμετωπίσετε!

• Κακή εφαρμογή της λάμπας

Οι λαμπτήρες που είναι χαλαροί στα ντουί, λαμβάνουν μη σταθερή τροφοδοσία η οποία μπορεί να προκαλέσει τρεμόπαιγμα.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι απλή: Σβήστε το φως (εάν χρησιμοποιείτε λαμπτήρα πυρακτώσεως ή CFL περιμένετε να κρυώσει πριν τον αγγίξετε), στη συνέχεια, σφίξτε απαλά τη λάμπα στην υποδοχή της πριν πατήσετε πάλι το διακόπτη.

• Τύπος λαμπτήρα

Το τρεμόπαιγμα μπορεί να είναι αποτέλεσμα του τύπου του λαμπτήρα που χρησιμοποιείτε. Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα λύνεται επίσης εύκολα.

Για παράδειγμα, οι λαμπτήρες φθορίου τείνουν να τρεμοπαίζουν όταν το δωμάτιο είναι κρύο ή την ώρα που ενεργοποιούνται.

Το μόνο λοιπόν που χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση, είναι να αντικαταστήσετε τους παλιούς σας λαμπτήρες, με αντίστοιχους LED υψηλής ποιότητας.

• Υπερφόρτωση κυκλώματος

Πολλές φορές, τα φώτα αρχίζουν να τρεμοπαίζουν όταν ενεργοποιείτε μια συσκευή, όπως το πλυντήριο πιάτων ή το φούρνο μικροκυμάτων.

Ο πιο συνήθης λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι το υπερφορτωμένο κύκλωμα, λόγω των μεγαλύτερων ποσοτήτων ηλεκτρικού ρεύματος που αντλούν αυτές οι συσκευές κατά την εκκίνηση.

Ένα σπάνιο, σύντομο τρεμόπαιγμα συνήθως δεν θα πρέπει να αποτελεί λόγο ανησυχίας. Αν όμως διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα εμφανίζεται συνεχώς ή διαρκεί περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα, μπορεί να χρειαστεί να αναβαθμίσετε ή να εγκαταστήσετε, νέο ηλεκτρικό κύκλωμα.

*Πάντα να απευθύνεστε σε εξειδικευμένους ηλεκτρολόγους για τέτοιου είδους εργασίες.

• Αλλαγή τάσης

Αν και η ηλεκτρική τάση του σπιτιού σας μπορεί να κυμαίνεται ελαφρά. Σε περίπτωση που αυτή η αλλαγή γίνεται εκτός του φυσιολογικού φάσματος, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Τα κύρια σημάδια της έντονης διακύμανσης της τάσης είναι:

Τα φώτα τρεμοπαίζουν ή χαμηλώνουν όταν ενεργοποιείτε μεγάλες συσκευές.

Το τρεμόπαιγμα συνεχίζεται ακόμα και όταν απενεργοποιήσετε την εκάστοτε συσκευή.

Τα φώτα “χαμηλώνουν” σε τυχαίες στιγμές.

Οι λαμπτήρες καίγονται πιο γρήγορα από το κανονικό.

Ηλεκτρικές συσκευές κλείνουν ή δυσλειτουργούν.

• Κακή καλωδίωση

Ένας ακόμα λόγος ο οποίος ευθύνεται για το τρεμόπαιγμα του φωτός είναι η κακή καλωδίωση η οποία οφείλεται είτε σε φθορά, είτε στην παλαιότητα ή σε τεχνικό λάθος κατά την εγκατάσταση.

Μια κακή σύνδεση οπουδήποτε μέσα στο δίκτυο αποτελεί σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς, καθώς μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση.

Καλέστε έναν ηλεκτρολόγο έτσι ώστε να ελέγξει πλήρως το δίκτυό σας, και να επισκευάσει τυχόν λάθη ή ζημιές σε αυτό.

Αυτοί είναι μερικοί από του λόγους για τους οποίους μπορεί τα φώτα του σπιτιού σας να τρεμοπαίζουν. Η πιο απλή λύση όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι απλά να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες σας.

Στο anastasiadi.gr θα βρείτε όλα τα είδη λαμπτήρων LED οι οποίοι εκτός της ασφάλειας, προσφέρουν και οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος!