Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Γιατί καίγονται οι λάμπες;

Γιατί καίγονται οι λάμπες;

Όλοι έχουμε βιώσει τη στιγμή απίστευτης απογοήτευσης που πατάμε τον διακόπτη του φωτός και η λάμπα δεν ανάβει. Εάν οι λάμπες του σπιτιού σας καίγονται συχνά, σίγουρα αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε στους λόγους αλλά και λύσεις για να το αποφύγετε!

 

Γιατί καίγονται οι λάμπες;

Πριν αναφέρουμε τις πιθανές λύσεις, ας δούμε τους συνήθεις λόγους για τους οποίους οι λαμπτήρες συνεχίζουν να καίγονται:

 • Υψηλή τάση
  Μερικές φορές το δίκτυο στο σπίτι μπορεί να παρέχει υψηλότερη τάση από αυτή που απαιτούν οι λαμπτήρες. Αυτό τους κάνει να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής και να καίγονται πιο συχνά.

   

 • Μη συμβατοί ροοστάτες
  Οι παλαιότεροι ροοστάτες ενδέχεται να μην είναι συμβατοί με όλους τους σύγχρονους λαμπτήρες. Αυτή η ασυμβατότητα μπορεί να προκαλέσει διακυμάνσεις στο ρεύμα που οδηγούν στο να καούν οι λάμπες.
Γιατί καίγονται οι λάμπες 1
 • Λαμπτήρες χαμηλής ποιότητας

  Δεν είναι όλοι οι λαμπτήρες ίδιας ποιότητας.  Οι λάμπες χαμηλής ποιότητας μπορεί να μοιάζουν δελεαστική επιλογή λόγω της χαμηλότερης τιμής, ωστόσο η επιλογή αυτή γυρίζει μπούμερανγκ καθώς είναι σίγουρο ότι θα έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.

   Άλλωστε πλέον μπορείτε να βρείτε ποιοτικές λάμπες Led σε εξίσου χαμηλές τιμή.

Η λύση LED

Αφού είδαμε τους πιο κοινούς λόγους για τους οποίους καίγονται οι λάμπες, ας δούμε τώρα την καλύτερη λύση στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
 Tις
λάμπες LED! Γιατί όμως αποτελούν την πιο έξυπνη επιλογή;

 • Ενεργειακή απόδοση

  Οι λαμπτήρες LED καταναλώνουν εξαιρετικά λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες. Αυτό φυσικά “μειώνει” τον λογαριασμό του ρεύματος αλλά κάνει επίσης τις λάμπες λιγότερο επιρρεπείς σε προβλήματα που προκαλούνται από διακυμάνσεις της τάσης.
 • Ευρεία συμβατότητα:

  Οι σύγχρονοι λαμπτήρες LED έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν χωρίς προβλήματα με τους περισσότερους διακόπτες dimmer.


  Αυτό εξαλείφει τoυς κινδύνους που σχετίζονται με την ασυμβατότητα μεταξύ λάμπας και διακόπτη και συχνά οδηγούν σε δυσλειτουργίες.

 • Διάρκεια ζωής

  Οι λάμπες LED είναι συνώνυμες με την ποιότητα και τη μακρά διάρκεια ζωής. Μια λάμπα LED μπορεί να έχει από 25.000 έως και 50.000 ώρες ζωής! Φανταστείτε την ευκολία να μην χρειάζεται να αλλάξετε τη λάμπα για χρόνια!

 • Φιλικές προς το περιβάλλον

  Οι λαμπτήρες LED αποτελούν την πιο “πράσινη” επιλογή. Καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, γεγονός που μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα και δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως ο υδράργυρος.
 • Εμπειρία φωτισμού στα μέτρα σας!

  Με τις λάμπες LED, μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια σειρά θερμοκρασίας χρώματος και επιπέδων φωτεινότητας. Είτε θέλετε λοιπόν μια ζεστή χαλαρωτική ατμόσφαιρα, είτε έντονο φως για εργασία, υπάρχει η κατάλληλη  LED λάμπα για εσάς!

Έξυπνες λειτουργίες

Εκτός από την επιλογή θερμοκρασίας και έντασης φωτισμού, μπορείτε να επιλέξετε έξυπνες λάμπες LED που προσφέρουν δυνατότητα ελέγχου από το κινητό σας.

Έτσι, όπου και αν βρίσκεστε μπορείτε να προσαρμόζετε τη θερμοκρασία, το χρώμα, την ένταση, ακόμα και την αλληλεπίδραση του λαμπτήρα με ήχους!   

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποια λάμπα του σπιτιού σας θα καεί, δείτε το σαν ευκαιρία να κάνετε τη μετάβαση σε μια πιο αξιόπιστη, αποτελεσματική και υψηλής ποιότητας λύση φωτισμού.

 Οι λάμπες LED
δεν είναι απλώς αντικατάσταση για τους παλιούς σας λαμπτήρες. είναι μια συνολική αναβάθμιση με όλη τη σημασία της λέξης!