Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Giati-anavosvinei-i-tainia-led

Γιατί αναβοσβήνει η ταινία LED;

Οι ταινίες LED έχουν γίνει ιδιαίτερα αγαπητές τα τελευταία χρόνια και επιλέγονται από σπίτια αλλά και επιχειρήσεις. Ωστόσο, ορισμένοι παρατηρούν ότι κάποιες φορές αναβοσβήνουν, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και απογοήτευση. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό, που κυμαίνονται από τεχνικά ζητήματα έως απλά σφάλματα εγκατάστασης.

Ας εξερευνήσουμε τις πιο κοινές αιτίες αλλά και πιθανές λύσεις:

1. Κακή σύνδεση τροφοδοτικού

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους αναβοσβήνουν οι λεντοταινίες είναι κακή σύνδεση με το τροφοδοτικό.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε χαλαρές συνδέσεις ή σε τροφοδοτικό που δεν ταιριάζει επαρκώς στις απαιτήσεις τάσης της ταινίας LED.

Βεβαιώσου ότι όλες οι συνδέσεις έχουν γίνει με σωστό τρόπο και ότι το τροφοδοτικό είναι συμβατό.

Για να είσαι 100% σίγουρος ότι όλα έγιναν σωστά απευθύνσου σε έναν ηλεκτρολόγο για την εγκατάσταση.

Γιατί αναβοσβήνει η ταινία LED;

2. Υπερφόρτωση του τροφοδοτικού

Εάν το τροφοδοτικό για ταινία LED είναι υπερφορτωμένο, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη λεντοταινία. Αυτό συμβαίνει όταν η συνολική ισχύς της ταινίας LED υπερβαίνει τη χωρητικότητα του τροφοδοτικού. Ίσως χρειαστεί να κάνεις αναβάθμιση σε τροφοδοτικό με υψηλότερη ισχύ για να επιλύσεις αυτό το ζήτημα.

3. Ελαττωματικές ή κατεστραμμένες ταινίες LED

Μερικές φορές το πρόβλημα έγκειται στην ίδια την ταινία LED. Τα ελαττωματικά ή κακής ποιότητας προϊόντα, εμφανίζουν πολύ συχνά τρεμόπαιγμα. Έλεγξε την ταινία για οποιαδήποτε ορατή ζημιά και εμπιστέψου γνωστές, αξιόπιστες εταιρείες. 

4. Υπερθέρμανση

Οι ταινίες LED είναι ευαίσθητες στις υψηλές θερμοκρασίες. Εάν είναι εγκατεστημένες σε χώρο με υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες χωρίς κατάλληλο αερισμό, μπορεί να υπερθερμανθούν, με αποτέλεσμα να αναβοσβήνουν.

5. Πτώση τάσης

Η πτώση τάσης συμβαίνει όταν το ηλεκτρικό ρεύμα μειώνεται καθώς ταξιδεύει κατά μήκος της ταινίας LED. Αυτό είναι πιο συνηθισμένο σε ταινίες μεγαλύτερου μήκους και μπορεί να προκαλέσει αυτό το χαρακτηριστικό τρεμόπαιγμα. Η χρήση σταθεροποιητή τάσης μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα.

6. Προβλήματα τηλεχειριστηρίου

Εάν χρησιμοποιείς  τηλεχειριστήριο, οποιαδήποτε δυσλειτουργία ή εσφαλμένη επικοινωνία μεταξύ αυτών των συσκευών μπορεί να κάνει την λεντοταινία να αναβοσβήνει. Έλεγξε το τηλεχειριστήριο για τυχόν σημάδια ζημιάς ή χαμηλή μπαταρία.

 

7. Λογισμικό ή σφάλματα διαμόρφωσης

Σε smart ταινίες LED, σφάλματα λογισμικού ή σφάλματα διαμόρφωσης μπορεί να προκαλέσουν τρεμόπαιγμα ή επανεκκινήσεις.

 Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η επαναφορά ή ενημέρωση του λογισμικού.