Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Φωτισμός μπάνιου - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Φωτισμός μπάνιου – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τι φωτιστικό να βάλω στο μπάνιο μου;

Ένα ερώτημα με το οποίο πολλοί έρχονται αντιμέτωποι όταν ετοιμάζουν το καινούριο τους σπίτι, ή σκέφτονται να κάνουν ανακαίνιση.

Ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητος για κάθε χώρο του σπιτιού, τόσο για λειτουργικούς, όσο και για αισθητικούς λόγους. Ιδίως στο μπάνιο, η διαμόρφωση του κατάλληλου φωτισμού, είναι ζωτικής σημασίας.

Ένα φωτιστικό τοποθετημένο σε λάθος σημείο, μπορεί να χαλάσει το μακιγιάζ σας, μια λάθος σκιά, και υπάρχει κίνδυνος να κοπείτε στο ξύρισμα.

Μην αγχώνεστε όμως, η ομάδα του anastasiadi.gr θα σας βοηθήσει να φωτίσετε με τον κατάλληλο τρόπο το μπάνιο σας, έτσι ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό και όμορφο!

Βασικός φωτισμός

Όταν αναφερόμαστε στο βασικό φωτισμό του μπάνιου, εννοούμε τον απαραίτητο  φωτισμό που θα σας επιτρέψει να βλέπετε επαρκώς και σωστά καθώς κάνετε τις καθημερινές δραστηριότητες εντός του μπάνιου (ξύρισμα, βάψιμο, ντουζ, κ.α.).

 Φυσικά, τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο από το φυσικό φως του ήλιου.

Καλό θα είναι να υπάρχει παράθυρο στο χώρο του μπάνιου έτσι ώστε να μπαίνει άπλετο φυσικό φως.

Πολλές φορές όμως αυτό δεν είναι δυνατό, ή ακόμα και αν είναι, το φυσικό φως δημιουργεί σκιές που αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά μας στον καθρέφτη και συχνά δεν διαχέεται ομοιόμορφα σε όλο το χώρο. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητη η τοποθέτηση φωτιστικών μπάνιου. Αυτά μπορεί να είναι είτε φωτιστικά οροφής, είτε χωνευτά Led σποτ.

Αυτό που έχει σημασία, είναι να παράγεται επαρκής φωτισμός που θα διαχέεται παντού.

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, θα πρέπει να υπάρχει ουδέτερο φως για styling και περιποίηση (3.500-4.000 Kelvin), αλλά και πιο θερμό για χαλάρωση (2.700 και 3.300 Kelvin).

otistika-mpaniou-

Βασικός φωτισμός

Ένα από τα πρώτα πράγματα που συνήθως κάνουμε όταν μπαίνουμε στο μπάνιο, είναι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Επομένως είναι αναγκαίο να είμαστε σωστά και επαρκώς φωτισμένοι όταν στεκόμαστε απέναντί του.

Ένα κλασικό λάθος είναι να τοποθετούνται φωτιστικά ακριβώς από πάνω μας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται περιττές σκιές κάτω από τα μάτια και το πιγούνι, αποτυπώνοντας στον καθρέφτη μια αλλοιωμένη εικόνα σε σχέση με την πραγματική.

Το σωστό ύψος για τη τοποθέτηση φωτιστικών στο χώρο που βρίσκεται ο καθρέφτης, είναι ακριβώς απέναντι, περίπου στο ύψος του προσώπου.

Ο φωτισμός αυτός επιτυγχάνεται συνήθως με επίτοιχα φωτιστικά μπάνιου δεξιά και αριστερά του καθρέφτη, ή λαμπτήρες περιμετρικά του.

Πείτε “ναι” στην ατμόσφαιρα

Το να υπάρχει σωστός φωτισμός που θα σας επιτρέψει να κάνετε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες στο μπάνιο με ευκολία, είναι το ένα σκέλος στη διαμόρφωσή του.

Το άλλο, και εξίσου σημαντικό, είναι να δώσετε χαρακτήρα και ύφος σε αυτό, δημιουργώντας ατμοσφαιρικό φωτισμό που θα δώσει μοναδική χροιά στο μπάνιο σας.

Κρυφός φωτισμός

Ο κρυφός φωτισμός, είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αναδείξετε το μπάνιο σας, και να διαμορφώσετε χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Ο καλύτερος τρόπος είναι με την τοποθέτηση ταινιών Led πίσω από τον καθρέφτη, περιμετρικά του νιπτήρα, στη ντουζιέρα, ή ακόμα και στην οροφή.

“Έξυπνοι” RGB λαμπτήρες

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν έξυπνους λαμπτήρες για τους χώρους του σπιτιού τους, οι οποίοι εκτός από οικονομία, μπορούν να δώσουν χρώμα στο μπάνιο σας με “έξυπνο” τρόπο.

Χειρίζονται πλήρως μέσω του κινητού, προσφέροντας πολλές παραλλαγές χρωμάτων, ανάλογα με το χώρο και τη διάθεση.

Φωτιστικά δαπέδου

Τα φωτιστικά δαπέδου, είναι μια πολύ όμορφη προσθήκη για το μπάνιο, ειδικά αν υπάρχει διαθέσιμος επιπλέον χώρος.

 Δείχνουν πολύ όμορφα σε γωνίες ή δίπλα σε φυτά. Ωστόσο αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην υπάρχει κίνδυνος  να βραχεί η παροχή ρεύματος προκαλώντας βραχυκύκλωμα.

Όπως και σε κάθε άλλο χώρο, έτσι και στο μπάνιο, η διαμόρφωση του φωτισμού αποτελεί δομικό στοιχείο.

 Στο anastasiadi.gr θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε σχετικά με το φωτισμό για κάθε χώρο του σπιτιού σας!