Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Fwtismos-gia-ntoulapia-kouzinas-Xrhsimes-Sumvoules-

Φωτισμός για ντουλάπια κουζίνας | Χρήσιμες συμβουλές

Η κουζίνα, που συχνά αναφέρεται ως η καρδιά του σπιτιού, είναι ένας χώρος όπου η λειτουργικότητα συναντά την αισθητική.

 Ο φωτισμός σε αυτόν τον χώρο είναι πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τα ντουλάπια.

 Ο σωστός φωτισμός
ενισχύει τη λειτουργικότητα, την ατμόσφαιρα και τον συνολικό σχεδιασμό του χώρου.

Καθώς θα μιλήσουμε για το φωτισμό ντουλαπιών κουζίνας, θα εξερευνήσουμε διάφορες πτυχές που όχι μόνο θα φωτίσουν την κουζίνα σου αλλά θα προσθέσουν επίσης ένα στρώμα κομψότητας και πρακτικότητας σε αυτήν.

Τύποι φωτισμού ντουλαπιών κουζίνας

Φωτισμός για ντουλάπια κουζίνας | Χρήσιμες συμβουλές

Φωτιστικά κάτω από το ντουλάπι: Αυτή είναι ίσως η πιο δημοφιλής και πρακτική μορφή φωτισμού ντουλαπιών. Τοποθετημένα κάτω από τα επάνω ντουλάπια, τα φωτιστικά αυτά παρέχουν άμεσο φωτισμό στους πάγκους, κάνοντας την προετοιμασία του φαγητού ευκολότερη και ασφαλέστερη.

Φωτιστικά πάνω από το ντουλάπι: Τοποθετούνται πάνω από τα ντουλάπια, δημιουργώντας μια απαλή λάμψη που τονίζει την οροφή και προσθέτει μια αίσθηση ύψους και χώρου στην κουζίνα. Αφορά περισσότερο την αισθητική παρά τη λειτουργικότητα αλλά συμβάλλει σημαντικά στη συνολική διάθεση που δίνεται στην κουζίνα.

Φωτιστικά για το εσωτερικό των ντουλαπιών: Ιδανικά για ντουλάπια με γυάλινη πρόσοψη ή ανοιχτά ράφια, τα φωτιστικά αυτά αναδεικνύουν εντυπωσιακά  το περιεχόμενο των ντουλαπιών όπως για παράδειγμα τα σερβίτσια, τα σκεύη ή τα διακοσμητικά.

Φωτιστικά στη βάση των ντουλαπιών: Τοποθετημένα στη βάση των κάτω ντουλαπιών, παρέχουν μια λεπτή και μοντέρνα εμφάνιση. Είναι εξαιρετικά για την πλοήγηση στην κουζίνα τη νύχτα και προσθέτουν ένα δραματικό στοιχείο στο χώρο.

Πώς να επιλέξεις φωτιστικά για τα ντουλάπια της κουζίνας 

Φωτεινότητα και θερμοκρασία χρώματος:
Αναζητήστε φωτιστικά που προσφέρουν επαρκή φωτεινότητα και τη σωστή θερμοκρασία χρώματος.

Ένα
θερμότερο, κιτρινωπό φως (2700K έως 3000K) είναι γενικά χαλαρωτικό, ενώ το πιο ψυχρό, μπλε φως (3500K έως 5000K) είναι πιο “ενεργητικό” και καλύτερο για φωτισμό εργασιών.

Ενεργειακή απόδοση

Τα φωτιστικά LED είναι εξαιρετικά αποδοτικά ενεργειακά, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και παράγουν λιγότερη θερμότητα κάτι που τα κάνει πιο ασφαλή στο περιβάλλον της κουζίνας.

Ζητήματα εγκατάστασης

Καλωδίωση: Θα πρέπει να αποφασίσεις εάν θέλεις ενσύρματα φωτιστικά τα οποία απαιτούν άμεση σύνδεση με το ηλεκτρολογικό σύστημα του σπιτιού, ή φωτιστικά με μπαταρία που δεν απαιτούν μεν καλωδίωση αλλά αλλαγή μπαταριών ανά διαστήματα.

 

Dimmers: Εξέτασε το ενδεχόμενο να προσθέσεις ροοστάτες για μεγαλύτερο έλεγχο της έντασης του φωτισμού. Οι ροοστάτες είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για τη δημιουργία ατμόσφαιρας και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

 

Τοποθέτηση: Η σωστή τοποθέτηση είναι ζωτικής σημασίας για τον βέλτιστο φωτισμό. Τα φωτιστικά κάτω από το ντουλάπι πρέπει να τοποθετούνται προς το μπροστινό μέρος του ντουλαπιού για να αποφευχθεί η δημιουργία σκιών.

Φωτισμός για ντουλάπια κουζίνας | Χρήσιμες συμβουλές

Ο φωτισμός των ντουλαπιού κουζίνας είναι κάτι περισσότερο από μια λειτουργική πτυχή του σχεδιασμού της.

Είναι ένας τρόπος για να βελτιώσεις την ομορφιά και την αποτελεσματικότητα του “γαστρονομικού” σου χώρου.

Κατανοώντας τους διαφορετικούς τύπους φωτισμού, και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασης, μπορείς να μετατρέψετε την κουζίνα σου σε ένα καλά φωτισμένο καταφύγιο που καλύπτει τόσο τις πρακτικές ανάγκες όσο και τις αισθητικές προτιμήσεις σου.