Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Διακόσμηση κήπου σε απλά βήματα!

Στη διακόσμηση του κήπου, κάθε μοναδικό στοιχείο συμβάλλει στη δημιουργία του συνολικού αποτελέσματος.

Είναι ένα σημείο του σπιτιού που πρέπει το λειτουργικό να συναντάται με την αισθητική, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που ξεπερνά τα συνηθισμένα.


Η ουσία της διακόσμησης κήπου βρίσκεται στην κατανόηση και την εναρμόνιση με το φυσικό τοπίο, και σε αυτό το άρθρο δίνοντας έμφαση στο φωτισμό, θα δούμε πώς μπορείς να μετατρέψεις τον κήπο σου σε ένα μαγευτικό καταφύγιο για εσένα και τους αγαπημένους σου! 

Πώς να φωτίσεις τον κήπο σου

Ο φωτισμός στον κήπο δεν είναι απλώς λειτουργικός. Είναι ένα μεταμορφωτικό εργαλείο που επεκτείνει την ομορφιά του μέχρι τη νύχτα.

Τα προσεκτικά τοποθετημένα φωτιστικά κήπου μπορούν να τονίσουν βασικά χαρακτηριστικά, να δημιουργήσουν διαθέσεις και να ενισχύσουν την ασφάλεια κατά μήκος του χώρου. 

Τι φωτιστικά κήπου να επιλέξεις

Για παράδειγμα, οι προβολείς LED μπορούν να δώσουν μια μοναδική εμφάνιση αίσθηση σε δέντρα, φυτά ή διακοσμητικά, ενώ ο πιο απαλός, ατμοσφαιρικός φωτισμός που προσφέρουν τα φωτιστικά εδάφους δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα ιδανικό για χαλαρωτικά βράδια.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι το να επιλέξεις τα κατάλληλα φωτιστικά εξωτερικού χώρου είναι σημαντικό αν θες ο κήπος σου να μην είναι απλά φωτεινός αλλά και όμορφος.

Τα ηλιακά φωτιστικά προσφέρουν μια οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον λύση, χωρίς να πρέπει να ανησυχείς για θέματα εγκατάστασης, μιας και τροφοδοτούνται από την ηλιακή ενέργεια.

Για πιο σταθερό και ισχυρό φωτισμό, θα σου προτείναμε φωτιστικά εξωτερικού χώρου με καλώδιο. 

fotismos kipou

Χρήσιμες συμβουλές για τον κήπο 

Ένας όμορφος κήπος είναι μια συμφωνία στοιχείων σε αρμονία! Το κλειδί βρίσκεται στον χρωματικό συντονισμό, όπου η επιλογή των φυτών και των λουλουδιών θα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται. Αυτή η συνοχή δημιουργεί έναν “καμβά” που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις.

Η δημιουργία εστιακών σημείων στον κήπο μπορεί να μαγνητίσει την προσοχή και να προσθέσει επιπλέον ενδιαφέρον.

Η εξισορρόπηση του πράσινου με διακοσμητικά στοιχεία είναι απαραίτητη για μια ομαλή εμφάνιση
.

 Η ενσωμάτωση διακοσμητικών κήπου μπορεί να προσθέσει χαρακτήρα στον κήπο. Η
τακτική συντήρηση με κλάδεμα, σκάλισμα και καθαρισμό, διασφαλίζει ότι ο κήπος σου παραμένει ένας φιλόξενος και περιποιημένος χώρος.

Πανιά σκίασης

Φυσικά η ομορφιά των φωτιστικών κήπου, αναδεικνύεται όταν πέσει το φως της μέρας. Τις υπόλοιπες ώρες δεν ανησυχείς για επαρκή φωτισμό, αντιθέτως η σκιά είναι κάτι που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη.

Κανείς δεν θα μπορέσει να ευχαριστηθεί τον κήπο σου όντας κάτω από τον ήλιο. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχονται να δώσουν τα πανιά σκίασης.

Ειδικά σε σημεία του κήπου στα οποία δεν υπάρχει υπόστεγο, τοποθετώντας τα πετυχαίνεις ποιοτική σκιά και προστασία από τις ακτίνες uv.

Επιπλέον μπορείς να τοποθετήσεις
αδιάβροχα σκίαστρα έτσι ώστε να έχεις προστασία και από τη βροχή

Η διακόσμηση του κήπου είναι μια διαδικασία η οποία αν γίνει με σωστό τρόπο και με τα κατάλληλα μέσα, μπορεί να μετατρέψει τον εξωτερικό χώρο σου σε μια όαση χαλάρωσης και ηρεμίας.

Ανάδειξε λοιπόν τον κήπο σου όπως του αξίζει!