Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

10 Πλεονεκτήματα των λαμπτήρων Led

10 Πλεονεκτήματα των λαμπτήρων Led

Στο παρελθόν, οι κλασικές “λάμπες πυρακτώσεως” ήταν η μόνη επιλογή φωτισμού για ένα σπίτι.

Λόγω της χαμηλής αποδοτικότητας και του υψηλού κόστους κατανάλωσης, έχουν σταδιακά εξαφανιστεί από την αγορά. Ως διάδοχοι τους, εμφανίστηκαν οι λαμπτήρες αλογόνου και οι λαμπτήρες φθορίου. Αν και ήταν κάπως πιο αποδοτικοί, είχαν ακόμα πολλά μειονεκτήματα.

Η καινοτομία της τεχνολογίας  ήρθε με τους λαμπτήρες LED. Mία ανθεκτική και οικονομική πηγή φωτός. Στο παρακάτω άρθρο θα αναφέρουμε τα 10 κύρια πλεονεκτήματα των λαμπτήρων Led, και γιατί πρέπει να εξοπλίζουν κάθε χώρο του σπιτιού σας.

1. Πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής

Ένας τυπικός λαμπτήρας πυρακτώσεως είχε διάρκεια ζωής μόνο 1.000 έως 2.000 ώρες. Οι αντίστοιχες ώρες ενός λαμπτήρα αλογόνου ήταν περίπου 4.000 ώρες. Όπως είναι λογικό, η συχνή αντικατάστασή τους, ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία.

Οι λαμπτήρες LED από την άλλη, έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Συγκεκριμένα από 35.000 έως 50.000 ώρες. Με μέσο χρόνο λειτουργίας τις 4 ώρες ανά ημέρα, μία λάμπα Led δεν θα χρειαστεί αντικατάσταση για 10 χρόνια!

2. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

Η φωτεινή απόδοση των  λαμπτήρων LED είναι περίπου 80 – 100 lm/W (lumens ανά watt). Ορισμένες φτάνουν ακόμη και τα 300 lm/W. Οι λαμπτήρες αλογόνου αποδίδουν μόνο περίπου 12 lm/W.

Χάρη σε αυτή την υψηλή απόδοση της τεχνολογίας Led, η κατανάλωση ενέργειας είναι 6 έως 8 φορές χαμηλότερη.

3. Ποιότητα φωτός

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των λαμπτήρων Led είναι ότι μπορούν να παράγουν λευκό χρώμα παρόμοιο με το ηλιακό φως ή ένα ζεστό χρώμα όπως η ανατολή ή η δύση του ηλίου.

Έτσι, η ποιότητα του φωτισμού που προσφέρουν μπορεί να δημιουργήσει μια καλύτερη συνολική εμπειρία τόσο για χαλάρωση στο σπίτι, όσο και για αποδοτικότητα στο χώρο εργασίας.

4. Ακαριαίο φως

Οι παλαιότερης τεχνολογίας λαμπτήρες, συχνά χρειάζονταν αρκετά δευτερόλεπτα για να φτάσουν σε πλήρη φωτεινότητα.

Αυτό σήμαινε ότι δεν ήταν αποδοτικοί για τους χώρους όπου το φως θα ήταν αναμμένο μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (πχ. κλιμακοστάσια). Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει πλέον με τις λάμπες Led, καθώς αποδίδουν πλήρη φωτεινότητα ακαριαία, και δεν τρεμοπαίζουν όταν είναι ενεργοποιημένες.

5. Δεν θερμαίνονται

Χάρη στην υψηλή τους απόδοσή τους, οι λαμπτήρες Led παράγουν σημαντικά λιγότερη θερμότητας σε σχέση με άλλου τύπου λαμπτήρες.

Όλοι θυμόμαστε μία λάμπα πυρακτώσεως, τόσο ζεστή έτσι ώστε να μην μπορούμε καν να την αγγίξουμε. Οι λαμπτήρες Led δεν θερμαίνονται, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος “εγκαυμάτων”.

6. Δεν “ρυπαίνουν”

Ένα σημαντικό μειονέκτημα των λαμπτήρων φθορίου, είναι ο υδράργυρος που περιέχουν. Είναι πολύ τοξικός, γι’ αυτό και οι λαμπτήρες πρέπει να απορρίπτονται σε ειδικούς χώρους.

Ένα άλλο πρόβλημα προκύπτει εάν σπάσει μια λάμπα και ο υδράργυρος διαφεύγει ανεξέλεγκτος. Οι λαμπτήρες Led δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα και τοξικές ουσίες.

7. Ανακυκλώνονται

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή λαμπτήρων Led, είναι φιλικά για το περιβάλλον και πλήρως ανακυκλώσιμα.

Με αυτόν τον τρόπο, επιλέγοντας λάμπες Led, συμβάλετε στη προστασία του περιβάλλοντος. 

8. Smart λειτουργίες

Πλέον, σχεδόν τα πάντα σε ένα σπίτι ελέγχονται μέσω των smartphones.

Οι λαμπτήρες Led δεν αποτελούν εξαίρεση, καθώς υπάρχουν μοντέλα που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

Μέσω Wi-Fi μπορεί να γίνει ο πλήρης έλεγχός τους απαλλάσσοντάς σας από πολλές δυσκολίες όπως το: “Θυμήθηκα να κλείσω τα φώτα;” αλλά και δίνοντάς σας τη δυνατότητα να διαμορφώστε την ατμόσφαιρα που θέλετε στο χώρο, από την άνεση του καναπέ σας!

9. Προστασία από ατυχήματα

Οι λαμπτήρες Led είναι ειδικά σχεδιασμένοι έτσι ώστε σε περίπτωση βραχυκυκλώματος να μην δημιουργηθεί φλόγα ή να “σκάσουν”. Αυτό τους καθιστά ιδανικούς για χώρους με μικρά παιδιά.

10. Ποικιλία χρωμάτων

Πολλές λάμπες Led, μπορούν να παράγουν χρώμα στο φως, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετική επιλογή για τη διαμόρφωση ατμόσφαιρας στο χώρο, και αλλαγής της ανάλογα με την περίσταση.

10 Πλεονεκτήματα των λαμπτήρων Led

Λοιπόν; Εσείς ακόμα να αλλάξετε τους λαμπτήρες του σπιτιού σας; 

Στο anastasiadi.gr θα βρείτε μια τεράστια γκάμα σε απλές και RGB λάμπες Led, που θα απογειώσουν την αισθητική του χώρου σας, και θα εξοικονομήσουν χρήματα στο πορτοφόλι σας!