Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Πώς να κάνω τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος με το φωτισμό;

Πώς να κάνω τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος με το σωστό φωτισμό;

Αν διαθέτετε έναν μικρό χώρο και επιθυμείτε να τον κάνετε να μοιάζει λίγο μεγαλύτερος, σίγουρα θα έχετε διαβάσει πολλά “tricks” και συμβουλές διαμόρφωσης και αρχιτεκτονικής.

Ωστόσο, μπορείτε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα, χωρίς τα έξοδα μιας ολικής ανακαίνισης. Ο πιο απλός τρόπος λοιπόν για να “μεγαλώσετε” έναν χώρο, είναι απλά αναδιαμορφώνοντας το φωτισμό του!

Πάμε λοιπόν να δούμε βήμα – βήμα, 5 συμβουλές για τη διαμόρφωση φωτισμού που θα αναβαθμίσει και θα “επεκτείνει” το δωμάτιό σας.

5 Tips για να κάνετε το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος

1. Χρησιμοποιήστε πολλές πηγές φωτισμού

Μη βασίζεστε μόνο σε μία πηγή φωτισμού.

 Σίγουρα το φωτιστικό οροφής θα φωτίσει επαρκώς το κεντρικό σημείο του χώρου, ωστόσο πάντα θα υπάρχουν ορισμένα “σκοτεινά” σημεία και γωνίες οι οποίες τείνουν να “μικραίνουν” ένα χώρο.

Προσθέτοντας επιπλέον φωτιστικά οροφής, τοίχου ή δαπέδου, ελαχιστοποιείτε αυτού του είδους τις “απώλειες φωτισμού”.

2. Τονίστε το ύψος του χώρου

Είναι γεγονός πως το ανθρώπινο μάτι τείνει να “διαβάζει” έναν χώρο οριζόντια, εντοπίζοντας αυτόματα το εύρος του πλάτους του.

Προκειμένου να “ξεγελάσετε” τα μάτια κάνοντάς τα να κοιτάξουν προς τα πάνω και δίνοντας έμφαση στο ύψος και όχι στο πλάτος του χώρου, είναι καλό να τοποθετήσετε φωτιστικά που παράγουν κατακόρυφη δέσμη φωτός. 

Ο στόχος είναι να αφαιρέσετε την εστίαση από το πραγματικό πλάτος του δωματίου και να εστιάσετε το μάτι προς τα πάνω, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου ύψους.

3. Χρησιμοποιήστε κρυφό φωτισμό για να δώσετε την αίσθηση βάθους

Ο κρυφός φωτισμός αποτελεί κορυφαία τάση τα τελευταία χρόνια στη διαμόρφωση φωτισμού εσωτερικών χώρων.

Εκτός από μία επιλογή που προσδίδει χαρακτήρα και ατμόσφαιρα, επιτελεί και μία ακόμα σημαντική λειτουργία.

Δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους. Τοποθετώντας λοιπόν είτε ταινίες LED, είτε χωνευτά σποτ κάτω ή πίσω από έπιπλα και περιμετρικά κάποιου καθρέφτη πετυχαίνετε ακριβώς αυτό με τον καλύτερο τρόπο!

4. Φωτίστε ράφια, εσοχές και γωνίες

Οι λεπτομέρειες ενός χώρου όπως τα ράφια, οι εσοχές και οι γωνίες, μπορεί να αποτελούν πολύ όμορφες προσθήκες σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση, παρ΄όλα αυτά μπορούν πολύ εύκολα να συνθέσουν ένα αρκετά “busy” και “φορτωμένο” σκηνικό, το οποίο ειδικά σε μικρούς ή στενούς χώρους λειτουργεί αρνητικά.

Αν όμως σας αρέσουν αυτές οι λεπτομέρειες, δεν έχετε παρά να τις φωτίσετε με τον κατάλληλο τρόπο.

 Σε αυτό θα σας φανούν πολύ χρήσιμες οι λεντοταινίες, καθώς και τα φωτιστικά σποτ, τα οποία θα αποδώσουν ατμοσφαιρικό και συγκεντρωτικό φωτισμό ακριβώς στα σημεία που επιθυμείτε να τονίσετε.

5. Μεγιστοποιήστε το φυσικό φωτισμό

Τίποτα δεν θα κάνει το χώρο σας να μοιάζει μεγαλύτερος καλύτερα από το φυσικό φως.

Επομένως προσπαθήστε να μην εμποδίζετε τη “ροή” του στο χώρο με έπιπλα ή άλλα μεγάλα αντικείμενα.

 Επίσης μπορείτε να επιλέξετε ημιδιαφανείς κουρτίνες οι οποίες θα διατηρούν την ιδιωτικότητά σας, αλλά θα επιτρέπουν και το φυσικό φως να εισέρχεται στο δωμάτιο.

Όλες οι παραπάνω συμβουλές φωτισμού θα μεταμορφώσουν κυριολεκτικά το χώρο σας, δίνοντάς την αίσθηση μερικών επιπλέον “τετραγωνικών”.