Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Πως να επιλέξω φωτιστικά εξωτερικού χώρου

Πώς να επιλέξω φωτιστικά εξωτερικού χώρου;

Ο φωτισμός του εξωτερικού χώρου δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική. Αφορά επίσης τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και τη βελτίωση της χρηστικότητας των εξωτερικών χώρων. Είτε θέλεις να φωτίσεις τον κήπο, τη βεράντα ή την πρόσοψη του σπιτιού, η επιλογή των σωστών φωτιστικών εξωτερικού χώρου είναι πολύ σημαντική. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να έχεις υπόψη κατά την επιλογή σου!

Το πρώτο βήμα για την επιλογή των φωτιστικών εξωτερικού χώρου είναι να προσδιορίσεις το σκοπό που θα εξυπηρετήσουν.

Θέλεις να δημιουργήσεις μια ζεστή ατμόσφαιρα για τη βεράντα σου; Χρειάζεται να φωτίσεις ένα μονοπάτι στον κήπο; Ή μήπως θέλεις να επισημάνεις ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εξωτερικού σου χώρου;

Η γνώση του σκοπού θα σας βοηθήσει να αποφασίσεις τον τύπο του φωτισμού που χρειάζεσαι, είτε πρόκειται για φωτισμό περιβάλλοντος, εργασίας ή έμφασης.

Σκοπός φωτισμού

Πώς να επιλέξω φωτιστικά εξωτερικού χώρου;

Τύποι φωτιστικών εξωτερικού χώρου

 • LED προβολείς

  Οι προβολείς LED είναι η καλύτερη επιλογή για το φωτισμό μεγάλων εξωτερικών χώρων όπως,
  αυλές, κήπους ή χώρους στάθμευσης. Οι προβολείς παράγουν ισχυρό και ενεργειακά αποδοτικό φως, καθιστώντας τους ιδανικούς για λόγους ασφαλείας.

  Μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με αισθητήρες κίνησης για μεγαλύτερη ασφάλεια. Η τεχνολογία LED διασφαλίζει ότι αυτοί οι προβολείς είναι ανθεκτικοί, παρέχοντας αξιόπιστη λύση φωτισμού που εξοικονομεί κόστος ενέργειας.

 • Επίτοιχα φωτιστικά εξωτερικού χώρου

  Τα επιτοίχια φώτα εξωτερικού χώρου είναι ευέλικτα φωτιστικά που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλαπλούς σκοπούς. Παρέχουν γενικό φωτισμό για την ασφάλεια, την ανάδειξη αρχιτεκτονικών λεπτομερειών ή ακόμα και τη διαμόρφωση συγκεκριμένης διάθεσης.

Πώς να επιλέξω φωτιστικά εξωτερικού χώρου;

Υπάρχουν επίτοιχα φωτιστικά εξωτερικού χώρου σε διάφορα στιλ, από παραδοσιακά φαναράκια έως μοντέρνα γεωμετρικά σχέδια με φωτισμό διπλής δέσμης, επιτρέποντάς σου να βρεις το ιδανικό για το χώρο σου!

 • Ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου
  Τα ηλιακά φωτιστικά είναι ένας οικονομικός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να φωτίσεις τον εξωτερικό σου χώρο. Χρησιμοποιούν ηλιακά πάνελ για φόρτιση κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενεργοποιούνται αυτόματα καθώς νυχτώνει. Επιπλέον, η εγκατάστασή τους είναι πανεύκολη καθώς δεν χρειάζονται καλωδιώσεις ή ειδικά εργαλεία.

   

 • Γιρλάντες φωτισμού
  Οι γιρλάντες φωτισμού προσφέρουν ένα μοναδικό τρόπο για να φωτίσεις τον εξωτερικό σου χώρο. Μπορείς να τις τοποθετήσεις από δέντρο σε δέντρο, να τις τυλίξεις σε δέντρα και φυτά, σε φράχτες ή κάτω από υπόστεγα. Έτσι, πολύ εύκολα διαμορφώνεις μια ονειρεμένη ατμόσφαιρα στον κήπο ή το μπαλκόνι σου! 

Υλικό και ανθεκτικότητα

Τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου, όπως είναι λογικό, πρέπει να είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Υλικά όπως το ανοξείδωτο ατσάλι, το αλουμίνιο, το σκληρό πλαστικό είναι οι καλύτερες επιλογές.

Έλεγξε τη βαθμολογία IP για να βεβαιωθείς ότι είναι κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Σαν γενικό κανόνα έχε υπόψη ότι όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία IP, τόσο πιο προστατευμένο είναι το φωτιστικό από τη σκόνη και το νερό.

Τι είναι η πιστοποίηση ip;

Η επιλογή των κατάλληλων φωτιστικών εξωτερικού χώρου περιλαμβάνει έναν συνδυασμό πρακτικότητας και σχεδιαστικής αισθητικής.

Λαμβάνοντας υπόψη τον σκοπό, τον τύπο, το υλικό και τα πρόσθετα χαρακτηριστικά, μπορείς να επιλέξεις τα φωτιστικά που όχι μόνο φωτίζουν τους εξωτερικούς σου χώρους αλλά και
προσθέτουν στην ομορφιά και τη λειτουργικότητά τους.

Με τον σωστό εξωτερικό φωτισμό, ο κήπος, το μπαλκόνι ή οποιοσδήποτε εξωτερικός χώρος μπορεί να γίνει το σημείο που άξιζε ανάδειξη στο σπίτι σου!