Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Δευ. - Παρασκευή: 07:30 - 16:00 Σάββατο: 08:00 - 14:30

Φωτιστικά με ανίχνευση κίνησης | Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Φωτιστικά με ανίχνευση κίνησης | Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα φωτιστικά με ανιχνευτή κίνησης είναι πολύ δημοφιλή λόγω της πρακτικότητας, της ενεργειακής απόδοσης και των πλεονεκτημάτων ασφαλείας τους.

Πρόκειται για φώτα που ανοίγουν αυτόματα όταν ανιχνεύουν κίνηση, καθιστώντας τα ιδανικά για φωτισμό σε σκαλοπάτια, μονοπάτια κήπου και εισόδους.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα φωτιστικά ανίχνευσης κίνησης, όπως ο τρόπος λειτουργίας τους, τα πλεονεκτήματά τους, και τα διαφορετικά διαθέσιμα είδη.

Πώς λειτουργούν τα φώτα με ανίχνευση κίνησης;

Τα φωτιστικά με ανίχνευση κίνησης χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό αισθητήρων και χρονοδιακόπτη, αφενός για να ανιχνεύουν κίνηση και αφετέρου για να ενεργοποιήσουν/απενεργοποιήσουν τα φώτα.

Οι αισθητήρες είναι συνήθως υπερύθρων οι οποίοι ανιχνεύουν είτε κίνηση, είτε αλλαγές στη θερμοκρασία, όπως η θερμότητα του σώματος ενός ατόμου ή ενός ζώου.

Όταν ο αισθητήρας ανιχνεύσει κίνηση, στέλνει σήμα στο χρονοδιακόπτη για ενεργοποίηση. Ο χρονοδιακόπτης μπορεί να διατηρεί τα φώτα ενεργοποιημένα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συνήθως μεταξύ 30 δευτερολέπτων και 10 λεπτών.

Ποια είναι τα οφέλη των φωτιστικών με ανιχνευτή κίνησης;

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη των φώτων με ανιχνευτή κίνησης είναι η ενεργειακή τους απόδοση.

Επειδή ενεργοποιούνται μόνο όταν ανιχνεύουν κίνηση, καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα παραδοσιακά φωτιστικά που συχνά λόγω αμέλειας παραμένουν ανοιχτά όλη τη νύχτα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ευκολία χρήσης τους. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ενεργοποίησή τους, καθώς θα “ανάβουν” και θα “σβήνουν” αυτόματα, κάνοντας τη ζωή σας πιο εύκολη!

Ωστόσο, ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των φωτιστικών ανίχνευσης κίνησης να είναι η ασφάλεια. Λειτουργούν αποτρεπτικά προς πιθανούς εισβολείς φωτίζοντας την περιοχή γύρω από το σπίτι σας όταν κάποιος πλησιάζει.

Αυτό θα κάνει το σπίτι σας λιγότερο ελκυστικό για επίδοξους διαρρήκτες.

Τύποι φωτιστικών με ανίχνευση κίνησης

Ενσύρματα

Τα φωτιστικά αυτά συνδέονται απευθείας με το ηλεκτρολογικό δίκτυο του σπιτιού σας και εγκαθίστανται από ηλεκτρολόγο.

Ηλιακά

Τροφοδοτούνται από ηλιακούς συλλέκτες και δεν απαιτούν καλωδίωση. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για απομακρυσμένα σημεία του σπιτιού ή όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Με μπαταρία

Αυτά τα φώτα τροφοδοτούνται από μπαταρίες και μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν χωρίς καλωδίωση.

 Είναι μια καλή επιλογή για όσους ενδιαφέρονται για εύκολη τοποθέτηση, ωστόσο απαιτούν επαναφόρτιση ή αλλαγή μπαταριών.

Ανιχνευτής κίνησης

Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε μεμονωμένα ανιχνευτή κίνησης, τον οποίο μπορείτε να συνδέσετε στο ήδη υπάρχον σύστημα φωτισμού σας.

 Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξτε έξυπνο ανιχνευτή που μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο του σπιτιού, έτσι ώστε να έχετε πλήρη έλεγχο όπου και αν βρίσκεστε!

Τα φώτα με ανίχνευση κίνησης είναι μια εξαιρετική επιλογή που αυξάνει την ενεργειακή απόδοση, την άνεση και την ασφάλεια στο φωτισμό του σπιτιού σας.

 Κατανοώντας τον τρόπο λειτουργίας τους, τα πλεονεκτήματά και τους διαφορετικούς τύπους που είναι διαθέσιμοι, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο φωτισμού με ανίχνευση που είναι κατάλληλος για τις ανάγκες σας.

Στο anastasiadi.gr μπορείτε να βρείτε το φωτιστικό με ανίχνευση κίνηση που εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες σας!